Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Otvoren podračun pod nazivom "Grad Slatina – Pomoć stradalim obiteljima u potresu"

I Slatina će obnoviti ili izgraditi jednu kuću u stradaloj Banovini

Foto: Robert Turkalj
Molim sve koji to mogu da nam se pridruže u ovom projektu i hvala im na tome od srca, apelira Ostrošić

U akciju hrvatskih gradova i općina koju su pokrenuli načelnici općina Murter-Kornati, Tisno, Pirovac i Tribunj, odmah su se uključili Supetar, Knin, Sveta Nedjelja i Slatina. Inicijativa je to, inače, Tonija Turčinova, načelnika Općine Murter-Kornati.

Svi mogu pomoći

U sklopu akcije svaka će uključena jedinica lokalne samouprave obnoviti ili izgraditi po jednu kuću na potresom stradalom području, a Grad Slatina je već započeo i konkretne korake k realizaciji ovog važnog projekta.

– Prioritet je potrebita obitelj s malodobnom djecom kojoj bismo pomogli i pružili pomoć pri samom projektiranju, ali i ostalim radovima od raščišćavanja do gradnje i opremanja objekta. Kako bi se ti objekti što prije obnovili, nadam se u idućih pola godine, Grad Slatina je otvorio podračun kako bi se građani, udruge i tvrtke s područja Slatine što lakše mogli uključiti u ovu akciju te prema svojim mogućnostima pomoći konkretnu obnovu/izgradnju kuće za jednu obitelj koja je ostala bez svoga doma – kaže slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

Apelirao je i na poduzetnike i sve građane koji to mogu da se angažiraju u ovoj akciji za pomoć stradaloj Banovini.

Od prvog potresa u Petrinji kutinski su vatrogasci i pripadnici civilne zaštite Kutinčani pomažu u Petrinji, Majuru, Velikom Krčevu, Glini, Strašniku...

– Istodobno molimo sve naše partnere i gospodarstvenike, koji se mogu uključiti u nekoj od faza projekta, da se odazovu na naš poziv te da se čim prije ekipiramo i krenemo s procjenom stanja na terenu. Trebat će nam odmah geodet, projektant, građevinari, a potom i svi ostali koji bi donirali potreban materijal i namještaj za kuću, a svoj doprinos pružit će i gradske tvrtke i ustanove u skladu sa svojim mogućnostima – dodao je gradonačelnik Ostrošić.

Pozvao je i svoje kolegice i kolege gradonačelnike i načelnike iz cijele Hrvatske da se priključe akciji i na vrlo konkretan način što prije omoguće normalan život ljudima s potresom pogođenog područja Gline, Petrinje i Siska. Otvoren je u utorak, tako, podračun redovnog računa Proračuna Grada Slatine broj: HR3024120091520000734 pod nazivom: "Grad Slatina – Pomoć stradalim obiteljima u potresu", s pozivom na broj odobrenja : HR68 7765- OIB uplatitelja.

Poziv i ostalima

– Molim sve koji to mogu da nam se pridruže u ovom projektu i hvala im na tome od srca. Vjerujem da hrvatski gradovi i općine i svi njihovi građani ovako zajedno mogu jako puno pridonijeti normalizaciji života na potresom pogođenim područjima Lijepe naše – zaključio je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.