Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
revitalizacija prirodne ljepote

Intenzivirani radovi u šumi Jasikovac u Gospiću

Šuma
1/8
Foto: Grad Gospić
Ovih dana obavljaju se radovi na postavljanju LED rasvjetnih tijela duž glavne staze, te u centralnom dijelu.

Odredište prirodne baštine, šuma Jasikovac u Gospiću, uključeno je u ekološku mrežu Natura 2000. Kao takvo prepoznato je i odobrena je njegova revitalizacija iz EU sredstava.

ZNAČAJNA GODIŠNJICA HGSS– Stanica Gospić obilježava 30 godina organiziranog gorskog spašavanja

Radovi se provode u sklopu projekta „Promicanje održivog razvoja kroz revitalizaciju i povećanje privlačnosti šume Jasikovac“, KK.06.1.2.02.0006, koji je sufinanciran sredstvima Operativnog programa  „Konkurentnosti kohezija 2014.-2020.“ Radovi na montaži informacijskog centra, postavljanju  sjenica, čišćenju i uređenju staza, te postavljanje rasvjetnih tijela  su u tijeku.

Ovih dana obavljaju se radovi na postavljanju LED rasvjetnih tijela duž glavne staze, te u centralnom dijelu. Takva rasvjeta ne ometa životinjski svijet poglavito ptice, a omogućuje posjete nakon zalaska sunca, za trčanje i šetnju.

Foto: Grad Gospić

Također je uređen prostor za postavljanje amfiteatra i klupa potrebnih za održavanje raznih manifestacija. U narednom razdoblju predviđa se postavljanje dječjeg igrališta, umjetne stijene za penjanje, a jučer je postavljena trim sprava u fitness vježbalištu.

Završetak projekta planira se do kraja godine sa ciljem da Jasikovac postane turističko-rekreativno odredište i “zeleni dnevni boravak Gospića”. Izvođači radova su Komunalac Gospić d.o.o. i Energy Plus d.o.o. iz Ludbrega.