Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska 75 pregleda
Međimurska županija

Investicijski zamah: odobreno deset projekata vrijednih 20 milijuna kuna

Međimurska županija
Foto: Međimurska županija
Deset projekata iz prekograničnog programa INTERREG V-A Mađarska - Hrvatska za razdoblje 2014. - 2020., u kojima sudjeluje Međimurska županija, odobreno je za financiranje

Međimurska županija je projekte prijavila u svibnju 2016., a od 54 odabranih, financirat će se čak deset međimurskih, vrijednih 20 milijuna kuna, rečeno je na konferenciji za novinare u Čakovcu. Više od 17 milijuna kuna su bespovratna europska sredstva.

Župan Matija Posavec istaknuo je da je pred Međimurjem veliki investicijski ciklus u zdravstvu, obrazovanju i prekograničnoj suradnji. Riječ o turističkim, razvojnim i infrastrukturnim projektima.

Na ulazu u prostore bivše Vojarne uredit će se zgrada s memorijalnom sobom Međimurske županije, prostori Turističke zajednice i drugo, obnovit će se makadamski put Goričan – Kotoriba u dužini od 13 kilometara, izgraditi pješačko-biciklistička staza u donjem Međimurju, pripremiti sve za izgradnju vidikovca na Mađerkinom bregu... Partneri na projektima, uz Međimursku županiju, REDEA-u, Turističku zajednicu Međimurske županije, MENEA-u i ŽUC, su još i Općina Štrigova, Grad Prelog, Općina Goričan, Donji Vidovec, Udruga Međimurske roke i Ured državne uprave – Ispostava Prelog.