Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA MASTERPLAN PROMETNOG SUSTAVA

Jednom kartom na vlak i bus kroz 2 županije i Zagreb

1/2
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL/Ilustracija
Masterplan obuhvaća Zagrebačku i Krapinsko-zagorsku županiju te Grad Zagreb, područje je to na kojem živi oko 1,25 milijuna stanovnika

Nakon što je Masterplan prometnog sustava Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije usvojen na sjednicama predstavničkih tijela grada i županija, održana je i završna konferencija, i to videokonferencijom. To je strateški dokument dugoročnog razvoja prometnog sustava kojim će se omogućiti veća prometna povezanost, mobilnost stanovništva i sigurnost u prometu.

Foto: Zagrebačka županija

Vatrogasci Zagrebačke županije i za uskrsnih blagdana imali pune ruke posla Korov ne palite za vjetrovita vremena, a vatru nadzirite do kraja spaljivanja

– Ovaj dokument temeljna je pretpostavka za uspostavu integriranog prijevoza putnika koji podrazumijeva jednu kartu za područje na kojem živi oko 1,25 milijuna stanovnika. Velik broj njih dnevno koristi osobna vozila čime se stvaraju gužve na pristupnim cestama prema Zagrebu. Cilj je uspostaviti javni prijevoz s usklađenim autobusnim i željezničkim linijama s jedinstvenom putnom kartom – zaključio je predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak.

ZBOG POVOLJNE SITUACIJE COVID-19 ambulante rade samo do 20 sati

Izrada Masterplana podijeljena je u dvije faze. U prvoj fazi prikupljeni su podaci o stanju prometnog sustava. U drugoj su održane radionice s ključnim dionicima u prometnom sustavu te predstavnicima gradova i općina da bi se definirali ciljevi i mjere kako doći do boljeg prometnog sustava.