Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Otvoreni radovi na 190 milijuna kuna vrijednom projektu u vrbovečkom području

Kanalizacija stiže u 13 sela i pet gradskih ulica

Foto: Dražen Kopač
– Milijuni eura iz EU fondova dolaze ponovno u naš grad. Dvjestodvadeset  milijuna kuna vrijedi vodovod u gradu Vrbovcu i okolnim općinama, a kanalizacija 150 milijuna kuna – naglašava vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj

Otvoreni su 190 milijuna kuna vrijedni radovi na aglomeraciji Vrbovec, a realizacijom ovog projekta priključenost stanovništva na kanalizacijsku mrežu povećat će se s dosadašnjih 37,6 posto na 83,3 posto, dok će gospodarski  objekti biti stopostotno pokriveni.

Bespovratna sredstva Europske unije iznose 101,5 milijuna, a rok za izvođenje je 26 mjeseci. Kanalizacija, ukratko, stiže u 13 sela i 
pet gradskih ulica vrbovečkog područja. Što je sve obuhvaćeno ovim projektom, prilikom otvorenja radova objasnio je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten.

– Projekt se sastoji od izgradnje oko 45 kilometara kolektora i šest kilometara odvodnog kolektora od uređaja za pročišćavanje do Lonje i izgradnje uređaja za pročišćavanje na Beljavinama. U Vrbovcu u ovom trenutku upravljamo s oko 45 kilometara kanalizacijske mreže, a sada, s izgradnjom još novih 55 kilometara, možete samo zamisliti koliko podižemo razinu komunalnog standarda – izjavio je Masten, a zadovoljstvo zbog početka radova izrazio je i zamjenik župana Zagrebačke županije  Damir Tomljenović.

– Vodovod se već naveliko gradi, sad kreću i radovi na odvodnji, a kada sve to bude završeno, Vrbovec će biti moderan grad koji će imati kompletnu vodoopskrbnu i gotovo kompletnu kanalizacijsku mrežu – naglasio je Tomljenović.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj istaknuo je da u ovako velikim projektima europski fondovi nemaju alternativu.

– Milijuni eura iz EU fondova dolaze ponovno u naš grad. Dvjestodvadeset  milijuna kuna vrijedi vodovod u gradu Vrbovcu i okolnim općinama, a kanalizacija 150 milijuna kuna – rekao je Kralj dok je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković naglasio da se radi o 300 kilometara linijskih objekata.

– Kao inženjer mogu reći da ovakav zahvat niste imali u povijesti, ali i u odnosu na brojna druga mjesta u Hrvatskoj, jako je malo 
ovakvih primjera s toliko puno radova – rekao je Đuroković.