Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Rekonstrukcija luke

Klenovica dobiva novi lukobran dug 56 metara, dograđuje se i obala za privez brodova

Zlatko Komadina, Klenovica
Foto: Primorsko-goranska županija
Ukupna vrijenost radova je 16 milijuna kuna

U prostoru Mjesnog odbora Klenovica (stara škola) župan Zlatko Komadina, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelj Županijske lučke uprave Novi Vinodolski Velimir Antić potpisali su Sporazum o zajedničkom financiranju II. faze rekonstrukcije luke Klenovica ukupne vrijednosti 16 milijuna kuna.

Također je potpisan i Ugovor s izvođačima radova, zajednicom ponuditelja, tvrtkama GP Krk i Sun Adria, te se obilježio početak gradnje novog lukobrana dužine 56 metara i dogradnja postojeće operativne obale za privez ribarskih brodova, izvijestili su iz Primorsko-goranske županije.

- Novi Vinodolski ide krupnim koracima u izgradnji pomorske i turističke infrastrukture. Do prije neku godinu nije bilo niti jedne investicije, a danas su ovdje dvije marine, dva lukobrana i ova  velika investicija u Klenovici. To je zato jer je Županija spremna s prostornim planovima i projektnom dokumentacijom. Ima potencijal kroz sustav upravljanja lučkih uprava u iznosu od 55 milijuna kuna koji uvijek može udružiti s Ministarstvom i sredstvima Europske unije. Svjedočili ste ulaganjima u Njivicama, Loparu, a nastavljamo i u Susku, Baški, Puntu.  Suradnja između  Ministarstva i Županije će i dalje biti na kapitalnim projektima u našoj županiji - rekao je Komadina.

Godišnjim planom i programom rada i razvoja luka i Planom nabave Županijske lučke uprave Novi Vinodolski za 2017., planirana je izgradnja sekundarnog lukobrana luke Klenovica. Tijekom 2011. i 2012. izvršeni su radovi na prvoj fazi izgradnje ribarske luke Klenovica u sklopu kojih je izgrađen primarni lukobran, a nakon što su od Ministarstva mora prometa i infrastrukture i PGŽ osigurana sredstva, kreće se u nastavak projekta,  II. fazu izgradnje luke Klenovica.

Ona obuhvaća ne samo izgradnju sekundarnog lukobrana već i produljenje operativne obale za privez ribarskih brodova. Radovi koji se planiraju izvesti obuhvaćaju izgradnju novog sekundarnog lukobrana u dužini od 56 m, tlocrtne širine 8 m i dogradnju tj. produženje postojeće operativne obale do sekundarnog lukobrana u dužini od 58 m i 17 m širine.