Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Općina Dugopolje nastavlja s investicijama u uređenje prostora

Kod novog vrtića u Dugopolju gradi se i novo dječje igralište

1/2
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Ukupna vrijednost investicije iznosi 680.000 kuna s PDV–om, a 150.000 kuna se sufinancira novcem iz Fonda za regionalni razvoj

Na površini od 840 metara četvornih, neposredno uz novoizgrađeni dječji vrtić u Dugopolju, počeli su radovi na izgradnji i opremanju novog dječjeg igrališta. 

Prostor pun sadržaja

U Općini Dugopolje doznajemo kako će tijekom planiranih 60 dana biti izvedeni radovi nivelacije i uređenja terena, izgradnja potpornih i ogradnih zidova na granici sa susjednim parcelama,ograđivanje gradilišta zaštitnom ogradom te urbano i hortikulturno uređenje igrališta.

Bit će izrađena odgovarajuća sportska podloga za nogomet, košarku i rukomet u jednom dijelu te uređenje i nasipanje podloge
dječjeg igrališta u drugom dijelu namijenjenom za najmlađe korisnike vrtićke i predškolske dobi. Igralište će biti višefunkcionalno,
namijenjeno korisnicima vrtića, ali i svim mještanima, sportašima i rekreativcima.

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Izgradnjom igrališta dobit će se sadržajan prostor, siguran za djecu, a ujedno će se oplemeniti urbani dio naselja u kojem se nalazi.

Sprave, klupe, zelenilo...

– Uklonili smo opremu sa starog igrališta kod Bosanske ulice, jer počinje izgradnja novog i boljeg. Za potrebe vrtića i stanovnika okolnih ulica izgradit ćemo novo igralište koje će imati teren s umjetnom travom i dječje sprave za igru, ali i klupe i zelenilo za  ugodno druženje roditelja dok im se djeca igraju, što ne znači da se roditelji ne smiju ljuljati i klackati. Dapače – poručio je svojim sumještanima načelnik Općine Dugopolje Perica Bosančić.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 680.000 kuna s PDV-om, od kojih će se 150.000 kuna sufinancirati iz sredstava Fonda za regionalni razvoj na natječaju provedenom putem LAG-a Zagora.