Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Radovi vrijedni 17,5 milijuna kuna

Kreće gradnja obilaznice važne za kutinsku industrijsko-poslovnu zonu

obilaznica radovi
Foto: Zeljko Grgurinovic/PIXSELL
Kutinski gradonačelnik Andrija Rudić rekao je da su u godinu i pol uspjeli izboriti rješenje problema starog šest godina, riješili imovinsko-pravne odnose i pokrenuli s Hrvatskim cestama projektiranje ceste i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa

Hrvatske ceste raspisale su javni natječaj za izgradnju sjevernog kolnika i prve faze obilaznice Grada Kutine koja će povezati Sisačku ulicu s budućom Industrijsko-logističkom zonom. Procijenjena je vrijednost radova 17,5 milijuna kuna, a natječaj je otvoren do 26. siječnja. 

Velik je to korak prema razvoju industrijsko-poslovne zone grada Kutine, smatraju u gradskoj upravi. 

- Od kada je još 2007. godine osnovana Industrijsko-logistička zona, a država darovala preko 100 hektara zemljišta Gradu Kutini nikakvi dodatni koraci nisu bili mogući zbog zamršenih imovinsko-pravnih odnosa. Uspjeli smo u svega godinu i pol izboriti rješenje problema starog šest godina, riješili imovinsko-pravne odnose i pokrenuli s Hrvatskim cestama projektiranje ceste i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Izgradnjom ceste ispunit će se osnovni preduvjet za dolazak novih investitora u Industrijsko-logističku zonu - rekao je kutinski gradonačelnik Andrija Rudić.

Pripremljen je i usklađen s projektom ceste i projekt kanalizacijskog kolektora, što je važno i za cijeli sustav odvodnje Grada Kutine jer će se preko tog kolektora u budućnosti odvoditi otpadne vode iz naselja Ilova.