Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Sjednica

Križevci usvojili proračun za 2020. godinu

Foto: Grad Križevci
Od ove godine Grad Križevci je studentima deficitarnih zanimanja dodijelio stipendije, a tokom sljedeće će sufinancirati STEM praktikume u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkog, dok će nastaviti ulagati u infrastrukturu škola i vrtića

Velikoj vijećnici Grada Križevaca održana je 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca na kojoj se raspravljalo o 21 točki dnevnog reda.

Gradsko vijeće danas o proračunu Za dvoranu 10 milijuna, novi vrtić za 8,2 milijuna kn

Jedna od najvažnijih točaka dnevnog reda bilo je donošenje proračuna Grada Križevaca za 2020. godinu koji je usvojen te projekcije za 2020. i 2021. godinu, a koje je uvodno obrazložio gradonačelnik Mario Rajn.

Proračun Grada za 2020. godinu iznosi 125,901.690 kuna, a obrazovanje i nastavljanje ulaganja u infrastrukturu ulazi pod bitnije stavke.

Gradonačelnik je naglasio kako će se nastaviti ulagati u urbani i ruralni dio te da je selo jednako bitno koliko i grad, osvrćući se time na uređenje vatrogasnih domova u Carevdaru i Kloštru Vojakovačkom.
Između ostalog, dotaknulo se i teme nabave novog vatrogasnog vozila – odnosno tehničkog vozila koji će križevačkim vatrogascima biti od velike pomoći i koristi u radu na terenu.

Svakako se nisu zanemarili ni projekti na kojim se radi te će se raditi u budućnosti – rekonstrukcija gradskih ulica, uređenja parka i spomenika braniteljima, proširenje skate parka koji postaje sve veće okupljalište mladih, projektiranje spoja na budući nadvožnjak, uređenje poučne staze Čabraji te nastavak sadnje drveća u gradu.

POTICANJE NAJMLAĐIH Grad podijelio tablete svim dječjim gradskim vijećnicima

Od ove godine Grad Križevci je studentima deficitarnih zanimanja dodijelio stipendije, a tokom sljedeće će sufinancirati STEM praktikume u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkog, dok će nastaviti ulagati u infrastrukturu škola i vrtića.

Što se tiče gradnje sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca, govora je bilo o uzimanju kreditnog zaduženja preko javnog poduzeća kako bi se dvorana približila djeci, a javna sportska dvorana imala bi više slobodnih termina za sportska događanja.