![](/media/daguerre/cd/66/97e32f70bb892fcdab31.png)
Krvavice i dinstano zelje, prepečeni žganci, štrukli i cvečinknedli neki su od delikatesa s područja Zagrebačke županije, a također
su i mali dio jelovnika dvanaest tamošnjih restorana koji su nositelji standarda Okusi tradicije zagrebačkog kraja.
U njima se još do 28. studenog održavaju nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije, što znači da će ljubitelji dobre hrane moći uživati u jelima pripremljenima od lokalnih namirnica i po tradicionalnim recepturama. Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od tri
slijeda, i to po cijenama od po 95 kn, 125 kn ili 195 kn.
Moći će se uživati u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima zagrebačkoga kraja u sljedećim objektima: Bistro Babriga (Velika Gorica), Ekopark Krašograd (Pisarovina), Krčma Gabreku 1929. (Samobor), Hotel Princess (Jastrebarsko), Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Izletište Suhina (Sveta Nedelja), Restoran Samoborska klet (Samobor), Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad), Seosko domaćinstvo Stara preša (Šenkovec), Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina), Restoran Mon Ami (Velika Gorica) i Vinogradarska kuća Braje (Jastrebarsko).
Inače, nacionalne Dane okusa hrvatske tradicije zajednički organizira 11 županijskih turističkih zajednica u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta. U projekt je uključeno više od sto ugostiteljskih objekata.