Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Sankcije prekršiteljima

Kupalište VK Cavtata sigurno je za kupanje, uvode se stroge mjere nadzora

more
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija
Općina Konavle će krenuti u kontrolu ugostiteljskih objekata s kuhinjom, a u slučaju utvrđivanja nepostojanja mastolova ili neispravnosti istih vlasnik objekta će biti sankcioniran

Uzrok kratkotrajnog onečišćenja mora na kupalištu VK Cavtat bio je kvar na pumpi uzrokovan velikom količinom nakupljenih masnoća. Pritom se dio kanalizacije ulio u more, pa je preporuka bila da se izbjegava kupanje. Sada je voda na kupalištu VK Cavtat ponovno sigurna za kupanje.

- More je na kupalištu čisto još od 2. kolovoza, ali su bila potrebna tri uzorka za redom (što su i pokazali uzorci Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 2., 3., i 4. kolovoza) da bi se kupalište moglo i službeno proglasiti sigurnim - kažu iz Općine Konavle.

Ističu da se zbog sigurnosti kupača redovno prati kvaliteta mora na svim kupalištima u Konavlima, a načelnik Božo Lasić ističe da će se na pojedinim mjestima, poput kupališta VK Cavtat, od sada uzorci uzimati još i češće.

- Budući da se inzistira na krajnjoj transparentnosti, stanovništvo Konavala će promptno biti obavještavano o bilo kakvim promjenama u kakvoći mora  - naglašavaju iz Općine.

Također ističu da je poslan dopis svim restoranima i ugostiteljskim objektima s kuhinjom u kojima ih se podsjeća na zakonsku obvezu ugradnje mastolova.

- Općina Konavle će krenuti u kontrolu objekata, a u slučaju utvrđivanja nepostojanja mastolova ili neispravnosti istih vlasnik objekta će biti sankcioniran. Osim toga, svi vlasnici objekata koji nemaju potpisan ugovor s ovlaštenim tvrtkama za održavanje mastolova neće moći potpisati novi ugovor o najmu javnih površina - poručuju.