Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska 5421 pregleda
Spremni za sve situacije

Liječnica Biljana pamtit će ovo Silvestrovo, bebu porodila u dnevnom boravku

liječnica Virovitičko-podravska županija
Foto: Kristijan Toplak/Virovitičko-podravska županija
'Do sada sam imala pet ili šest takvih slučajeva. Iako to nama nije posao, znamo kako postupati', zaključila je liječnica Biljana Vujnović Balta iz Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije

U subotu na Silvestrovo, rano ujutro, Cabuna je dobila jednog novog stanovnika. Na svijet je stigla malena Vanesa. A sve je počelo kada je liječnica Biljana Vujnović Balta zaprimila poziv iz Cabune o porodu.

– Telefonski poziv je bio da se radi o porodu. Sjeli smo u kombi i pravac Cabuna – započela je priču Biljana Vujnović Balta, liječnica (vanjska suradnica) u Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije.

Porod je već počeo

Biljana je zajedno s vozačem Zvonkom Kovanecom i još jednim članom ekipe Danijelom Breščanskim krenula put Cabune. Bila je to prava filmska jurnjava. No, kad su stigli u Cabunu, porod je već počeo, kažu iz Virovitičko-podravske županije.

– Nama se to rijetko događa. Znamo što trebamo napraviti, no taj posao ne radimo, ali ako se mora… Osim toga, to nisu bili niti bolnički uvjeti, u subotu je to bilo kao da smo bili u dnevnom boravku. Na kraju smo uvijek svi sretni i zadovoljni, jer važno je da porod i zdravlje djeteta bude OK – rekla je nasmiješena Biljana Vujnović Balta.

Ovo je 25-godišnjoj majci iz Cabune bio drugi porod. Na Silvestrovo je rodila je zdravu djevojčicu, Vanesu.

– Do sada sam imala pet ili šest takvih slučajeva. Iako to nama nije posao, znamo kako postupati – zaključila je Biljana. Sretna jer je uz njenu pomoć, svijet ugledao jedan novi život, jedna malena Vanesa.