Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Volonteri godine

"Lijepo je kada tuđa radost postane tvoja radost"

1/3
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Učiteljici Jeleni Leko dodijeljena je nagrada za dugogodišnji volonterski angažman u organizaciji slobodnih aktivnosti za osobe s intelektualnim teškoćama, Hrvoje Mužević dobio je nagradu za volontersko vođenje radio emisija na radiju 92FM, a Ivan Tomas za volonterski angažman na organizaciji humanitarnih akcija i pružanju pomoći osobama u potrebi u lokalnoj zajednici

Brodsko Povjerenstvo za osobe s invaliditetom i ove je godine u povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Međunarodnog dana volontera dodijelilo godišnje volonterske nagrade za volonterski angažman pojedinaca. Učiteljici Jeleni Leko dodijeljena je nagrada za dugogodišnji volonterski angažman u organizaciji slobodnih aktivnosti za osobe s intelektualnim teškoćama.

SLAVONSKI BROD Grad obnovio 16 dječjih igrališta

- Na volontiranje me potaknula moja unutarnja potreba da svoje vrijeme darujem osobama kojima je to moje vrijeme najpotrebnije. Izuzetna je privilegija biti voditelj osoba s teškoćama. Rad s njima izuzetno je zanimljiv, to su osobe koje za svaki, pa i najmanji trud daju jako puno ljubavi i od kojih se može puno naučiti – kazala je Jelena Leko, voditeljica dramske radionice u udruzi Regoč.

Hrvoje Mužević dobio je nagradu za volontersko vođenje radio emisija na radiju 92FM, a Ivan Tomas za volonterski angažman na organizaciji humanitarnih akcija i pružanju pomoći osobama u potrebi u lokalnoj zajednici.

- Ova nagrada ne pripada samo meni, nego svim volonterima. Mnogi od nas daleko su od očiju javnosti, iako svi radimo isto. Volio bih da ova nagrada potakne i druge, da osjete potrebu pomoći drugim ljudima. Čovjek se nakon takvih akcija osjeća lijepo i ispunjeno, tuđa radost postaje tvoja radost – rekao je Ivan Tomas, jedan od najaktivnijih u provedbi međunarodne volonterske akcije "72 sata bez kompromisa", koja animira mlade i promiče solidarnost i zajedništvo.

SLAVONSKI BROD Održan Svjetski kup u akrobatskom rock'n'rollu, sudjelovalo više od 600 natjecatelja

Kao primjer dobre prakse uključivanja volontera nagrađen je Studentski katolički centar (SKAC) Slavonski Brod. Prijašnjih godina dodjeljivano je i priznanje za poslodavca godine koji podupire zapošljavanje osoba s invaliditetom, no ove godine nije bilo prijavljenih.