Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Pokazali se u najljepšem svjetlu

Lijepom našom u Samoboru, predstavili bogatstvo kulturne baštine i običaja

Lijepom našom u Samoboru
1/39
Foto: Grad Samobor
Zvijezda večeri ipak je bio Samoborac i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, koji se odvažio i stao na pozornicu te uz tamburaše otpjevao Suzu za zagorske brege. Skoro četverosatno snimanje emisije Lijepom našom u Samoboru bit će na programu u dva dijela 5. i 12. siječnja 2019.

Više od 1200 posjetitelja došlo je u srijedu, 5. prosinca, na javno snimanje popularne emisije Hrvatske radiotelevizije Lijepom našom, koje je održano u Sportskoj dvorani Grada Samobora u Hebrangovoj ulici. Samoborci su do posljednjeg mjesta ispunili dvoranu kako bi uživali u bogatom programu, tijekom kojeg su se na pozornici izmjenjivali brojni izvođači, koje je najavljivao i kroz program vodio, Branko Uvodić.

1/39 Foto: Grad Samobor

Domaći KUD-ovi, orkestri, plesači i pjevači predstavili su svo bogatstvo kulturne baštine i običaja grada i kraja, a svima dobro poznata imena hrvatske glazbene scene dodatno su svojim izvedbama doprinijeli ugođaju, praćeni ne samo pljeskom, već i pjevačkom podrškom publike.

Za ugođaj su se pobrinuli samoborski cvjećari i članice udruge Etno - fletno koje su uredile pozornicu i etno kutak, ali i oduševile sve prisutne bogatstvom tradicije koju su predstavile.

Samobor državni zavod za statistiku Iz Samobora se ne odlazi, a sad je to i dokazano

Nastupili su: FA „Mladost“, KUD „Oštrc“ iz Ruda, KUD „Petkov Breg“, KUD „Strmec“ iz Strmca, klapa „Barun“ iz Svete Nedelje, Singrlice, VA Samoborke, TD „Ferdo Livadić“, Đurđica Pleše Vujica i Franjo Sina Gluščić, Marija Husar Rimac i Tomislav Presečki, Ivan Zak, Od sumraka do zore, Savski valovi, Ana Rucner, Vid Balog, Siniša Leopold, Roko Vušković, Mirko Švenda Žiga, Ivica Pepelko, Barbara Suhodolčan, Rajko Suhodolčan i Adam Končić.

Snimanju su nazočili i brojni ugledni gosti i javne osobe, a sve ih je srdačno na početku pozdravio gradonačelnik Krešo Beljak, poželjevši svima dobru zabavu i ugodnu večer uz glazbu i pjesmu.

Zvijezda večeri ipak je bio Samoborac i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, koji se okuražio i stao na pozornicu te uz tamburaše otpjevao Suzu za zagorske brege. Skoro četverosatno snimanje emisije Lijepom našom u Samoboru bit će na programu u dva dijela 5. i 12. siječnja 2019.

Gostovat će i stručnjaci iz područja komunikacije životinja Besplatna Mala škola jahanja idealna je prilika da upoznate konje