Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Državna zgrada u Petrinji darovana Sisačko-moslavačkoj županiji

Marić: Država će gradovima i općinama prepustiti vrtiće, škole, domove zdravlja...

Potpisivanje ugovora u Petrinji
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Ta je imovina često napuštena, opustošena, nekad i otuđena, a s njom uvijek bolje mogu upravljati one jedinice lokalne samouprave na čijem se području imovina i nalazi – rekao je ministar Goran Marić

Prostor u središtu Petrinje, u kojem se trenutačno nalazi Udruga IKS, predan je u vlasništvo Sisačko-moslavačkoj županiji. Ugovor o primopredaji prostora u Turkulinovoj ulici potpisali su u ponedjeljak ministar državne imovine Goran Marić i župan Ivo Žinić.

Proslavljen Dan Obrtničke komore SMŽ-a Vrijedne ruke Proslavljen Dan Obrtničke komore SMŽ-a

- Zgrada već ima korisnike koji provode projekte socijalnog uključivanja i poticanja zapošljavanja, no  s obzirom na to da je riječ o velikom objektu bit će mjesta za još neke udruge s petrinjskog područja. Riječ je o nekretnini koju je Vlada na prošlogodišnjoj sjednici u Sisku namijenila nama, a uskoro će uslijediti i ugovor o darovanju bivše Domobranske vojarne u Lađarskoj ulici gdje će biti smješten Centar kompetencija za područje strojarstva i elektrotehnike - najavio je župan Žinić.

Ministar državne imovine istaknuo je kako njegovo ministarstvo radi na ubrzanoj reaktivaciji državne imovine.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović Ukinut prije nekoliko godina U Petrinju se vraća Općinski sud

- Ta je imovina često napuštena, opustošena, nekad i otuđena, a s njom uvijek bolje mogu upravljati one jedinice lokalne samouprave na čijem se području imovina i nalazi. Stoga će novi Zakon o upravljanju  državnom imovinom prepustiti općinama i gradovima sve vrtiće, škole, domove zdravlja, mjesne domove, parkove i sportska igrališta koja su sada u državnom vlasništvu – rekao je ministar Goran Marić.

S tim u vezi uskoro će Županija i ministar biti domaćin radnog sastanka s načelnicima i gradonačelnicima kako bi se upoznali s novostima koje donosi novi Zakon.

Županija financira kulturne projekte Učenički dom Kutina Besplatan smještaj i hrana za sve đake