Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska 54 pregleda
Dan Brodsko-posavske županije

Marušić: Pred Slavonijom je vrijeme oporavka i razvoja

Danijel Marušić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Nagrada za životno djelo Brodsko-posavske županije "zlatni grb" posthumno je dodijeljena prof. Ivanki Jesenki Miškiv za izniman doprinos u području arheologije i kulture te nemjerljiv doprinos u muzejskoj djelatnosti

- Ono što nije uništeno ratnim vihorom, svjetskim krizama i elementarnim nepogodama, do temelja je sravnjeno lošom politikom i nebrigom prijašnje Vlade prema Slavoniji, pa tako i našoj županiji - rekao je brodsko-posavski župan Danijel Marušić prilikom današnjeg obilježavanja Dana županije u Slavonskom Brodu.

Prema njegovim riječima, bivša vlast zaslužna je što je nepravednom regionalnom podjelom te poljoprivrednom i poreznom reformom jedan bogat i plodonosan kraj u kratkom roku sveden na prosjački štap. Takav odnos rezultirao je, dodao je, jednim od najvećih egzodusa mladih i obrazovanih ljudi u druge zemlje u novijoj hrvatskoj povijesti.

- Vjerujem da je pred nama vrijeme oporavka i razvoja, ponajprije zahvaljujući 19 milijardi kuna vrijednom projektu Slavonija, ali i pet i pol milijardi kuna vrijednim projektima odobrenima u okviru programa ruralnog razvoja - rekao je Marušić.

Nagrada za životno djelo Brodsko-posavske županije "zlatni grb" posthumno je dodijeljena prof. Ivanki Jesenki Miškiv za izniman doprinos u području arheologije i kulture te nemjerljiv doprinos u muzejskoj djelatnosti. Plakete za uspješno poslovanje i postignuća u radu s djecom dodijeljene su tvrtkama "Kožul" iz Slavonskog Broda i "Displantarium-Rasadnik" iz Garčina te Osnovnoj školi "Vjekoslav Klaić" iz Garčina, dok su kovanice od zlata dobili Antun Zdunić, Viktor Šarić, Stipe Velikanović, Drago Perković i Davorin Berić.