Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

MDS protiv toga da PU međimurska postane Policijska postaja Čakovec

policijski terenac
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Prema prijedlogu policijska uprava međimurska postala bi Policijska postaja Čakovec, a pripadala bi regionalnoj policijskoj upravi koja bi obuhvaćala sedam županija

Međimurski demokratski savez (MDS) traži da se na dnevni red 22. sjednice Skupštine Međimurske županije uvrsti i točka "Očuvanje županijskog statusa Policijske uprave međimurske u novoj teritorijalnoj i unutarnjoj reorganizaciji Ministarstva unutarnjih poslova".

Vijećnici MDS-a ističu da je na službenim web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova predstavljena teritorijalna i unutarnja reorganizacija.

- Jedan od ključnih ciljeva reorganizacije je i smanjenje broja policijskih uprava, odnosno spajanje policijskih uprava s 20 policijskih uprava na četiri regionalne policijske uprave, plus Policijska uprava Zagreb, uz preraspodjelu kadrova na razinu policijske postaje - kažu vijećnici.

Još jedan udarac međimurskim interesima

Prema tom prijedlogu, napominju, Policijska uprava međimurska postala bi Policijska postaja Čakovec, a pripadala bi regionalnoj policijskoj upravi koja bi obuhvaćala sedam županija - Međimursku, Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku, Koprivničko-križevačku,  Bjelovarsko-bilogorsku, Zagrebačku i Sisačko-moslavačku županiju. MDS se protivi tom prijedlogu.

- Neprihvatljivo je da Međimurje, kao županija-regija, izgubi sjedište policijske uprave. Nakon što smo izgubili sjedište Županijskog suda, koje je preseljeno u Varaždin, gubljenje statusa Policijske uprave međimurske bio bi još jedan udarac međimurskim interesima, a to je ravnopravnost prema ostalim krajevima Hrvatske i očuvanju međimurskog identiteta - kaže predsjednik stranke Željko Pavlic. Boji se, dodaje, da bi novi ustroj mogao dovesti i do ugrožavanja sigurnosti stanovnika Međimurja.