Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Uspjeh

Međimurski inovatori osvojili pet medalja

Inova
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Zlato su osvojili Jurica Vrus iz Čakovca za čišćenje postrojenja pod naponom metodom suhog leda i Darko Dobošić, također Čakovčanin, za radni stolac za sjedenje i vježbanje.

Pet medalja osvojili su članovi Udruge inovatora Međimurja na 41. hrvatskom salonu inovacija INOVA i 12. izložbi inovacija, prototipova i studentskih planova u Zagrebu, gdje se okupilo 450 inovatora iz 22 države.

Zlato su osvojili Jurica Vrus iz Čakovca za čišćenje postrojenja pod naponom metodom suhog leda i Darko Dobošić, također Čakovčanin, za radni stolac za sjedenje i vježbanje. Dobošić je dobio i posebno priznanje u kategoriji sporta i rekreacije.

Srebrna odličja otišla su u ruke Damiru Bašeku iz Ivanovca za napravu za fiksiranje štoka vrata i prozora kod ugradnje, te Žarku Skoku iz Šenkovca za mobilni sklopivi medicinski stolac.

Nives Radek iz Čakovca je za podizač košara za trgovinu dobila brončanu medalju.

- Iako je posjećenost bila dobra, osjeća se nedostatak poslovnih ljudi koji bi na svoj razvoj gledali preko inovacija - kaže D. Dobošić, predsjednik udruge.

No, zato je Nikola Starčević iz Hrvatskog ruskog društva pokazao zanimanje za suradnju i prodaju patenata na istočnom tržištu.