Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
U Čakovcu potpisan sporazum o suradnji dviju turističkih zajednica

Međimurje i Herceg Novi imaju poveznice

Foto: Međimurska županija
– Herceg Novi, kao i Međimurje, ima crkve posvećene sv. Roku i sv. Jeronimu, a ban Petar Zrinski u 17. stoljeću osobno je došao u mjesto Perast, nadomak Herceg Novom - rekao je župan Matija Posavec

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula i izaslanica direktorice Turističke organizacije Herceg Novog Svetlana Radmilović potpisali su sporazum o suradnji. Suradnja s Međimurskom županijom, destinacijom nagrađenom s tri EDEN nagrade za izvrsnost, u TZ Herceg Novog smatraju dobrom prilikom za razmjenu iskustava. 

– Međimurje na razmeđi triju zemalja, sa svim bogatstvima i vrijednostima koje čuva i razvija, ali i s praksom ovjenčanom najvišim nagradama u turizmu, te turistički razvoj Herceg objema sredinama mogu donijeti blagodati kroz suradnju – kazao je Rudi Grula.

Bogatstvo tradicije i kulturno-povijesnog nasljeđa obje regije poveznica je i dobra polazna točka za razvoj suradnje, naglasio je župan Matija Posavec.

– Herceg Novi, kao i Međimurje, ima crkve posvećene sv. Roku i sv. Jeronimu. Sveti Jeronim rođen je u Međimurju, za što postoje znanstveni dokazi. Poveznica ima još. Na primjer, ban Petar Zrinski u 17. stoljeću osobno je došao u mjesto Perast, nadomak Herceg Novom, da bi tamošnjim žiteljima predao mač u ime zahvale što su zaustavili prodor 7000 Osmanlija – rekao je Posavec.