Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Milijun eura za prostor Zavoda za javno zdravstvo

Foto: Međimurska županija
Zavod ima sedamdesetak zaposlenih. Četiri liječnice trenutačno su na specijalizaciji, a tri specijalizacije raspisat će se još ove godine

Završio je projekt adaptacije i opremanja zgrade Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, započet potpisivanjem ugovora 2021. godine.

Palijativni centar

Rekonstrukcija paviljona IV podrazumijevala je i dogradnju kako bi se djelatnicima šest službi Zavoda za javno zdravstvo osigurali kvalitetniji uvjeti. Vrijednost radova iznosi više od milijun eura.

Zavod ima sedamdesetak zaposlenih. Četiri liječnice trenutačno su na specijalizaciji, a tri specijalizacije raspisat će se još ove godine. Ravnateljica Marina Payerl-Pal zahvalila je Međimurskoj županiji, Skupštini i predsjedniku Dragutinu Glavini, županijskoj pročelnici Sonji Tošić Grlač, a osobito županu Matiji Posavcu na bezrezervnoj podršci, kao i djelatnicima zavoda na predanosti.

– Ovim velikim projektom uređenja i dogradnje Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u koji je uloženo 1,269.339 eura, nećemo stati pa već prekosutra prezentiramo plan i dokumentaciju budućeg palijativnog centra koji će također biti smješten u ovom dvorištu, u kojem su sve naše zdravstvene ustanove. Nastavljamo i s ulaganjima u medicinsku opremu te infrastrukturu – rekao je župan Posavec.

Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Željka Draušnik rekla je da Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije njeguje dobru suradnju s HZJZ-om uz visoku profesionalnost i predan rad na nadstandardima.

– Međimurska županija ima najbolje rezultate u odazivu na preventivne programe iz okvira borbe protiv raka, što je rezultat stalnog educiranja stanovništva, dakle i zasluga djelatnika ovoga zavoda – istaknula je izaslanica Ministarstva zdravstva Vera Katalinić Janković.

Da je riječ o složnom i predanom kolektivu, posvjedočili su i predsjednik Upravnog vijeća zavoda Predrag Kočila te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač. Prilagodbom je zavod dobio prostorije za djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, a poboljšani su i uvjeti za provođenje niza aktivnosti iz djelokruga djelatnosti za javno zdravstvo, odnosno promicanje zdravlja.

Energetska obnova

Ukupna površina rekonstruiranog i dograđenog prostora iznosi 1262 četvorna metra, od čega je dograđeno 256 četvornih metara pa zavod sada ukupno raspolaže prostorom od gotovo 2572 četvorna metra. U sklopu energetske obnove paviljona IV postavljena je fotonaponska elektrana i dizalica topline zahvaljujući čemu će se znatno smanjiti troškovi za energiju, a pripremom priključka na solarne panele na krovu kao i samostalnog priključka na vodoopskrbni sustav u konačnici se postiže energetska neovisnost objekta.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA Dvadeset godina povijesne postrojbe Zrinske garde Konferencija "Međimurje – zelena destinacija" Međimurje je predvodnik u održivom turizmu MEĐIMURSKA ŽUPANIJA Nagrade Senčaru, Markaču, Horvatu, Kalšanu i Društvu žena