Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska 77 pregleda
Mogu zbrinuti stradale na A3

Ministarstvo dalo suglasnost, novogradiška bolnica opet će biti samostalna

Opća bolnica Nova Gradiška
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Samostalnost je novogradiškoj bolnici ukinuta odlukom Vlade Zorana Milanovića u siječnju 2014.

Nakon što su vijećnici Skupštine Brodsko-posavske županije izglasali izdavajanje bolnice u Novoj Gradiški iz sastava Opće bolnice dr. Josipa Benčevića u Slavonskom Brodu, u županijsku je upravu iz Ministarstva zdravstva stigla i potvrda ove odluke. U dopisu koji je potpisao ministar Milan Kujundžić navodi se kako ovo ministarstvo podržava zahtjev Županijske skupštine i daje svoju suglasnost za pokretanje procedure odvajanja.

- Proces još nije završen, jer provedba svih potrebnih koraka na putu prema odvajanju, od diobene bilance pa nadalje, tek predstoji. Međutim, nakon duge borbe uspjeli smo stvoriti sve pretpostavke za ponovno osamostaljenje novogradiške bolnice - rekao je župan Danijel Marušić.

Predlagatelji iz kluba vijećnika HSS-a u svom su zahtjevu naveli su kako je novogradiška bolnica jedina od Zagreba do Slavonskog Broda koja može zbrinuti stradale na autocesti A3 te kako je građanima zapadnog dijela Brodsko-posavske županije pripajanjem smanjena dostupnost zdravstvene zaštite. Samostalnost je novogradiškoj bolnici ukinuta odlukom Vlade Zorana Milanovića u siječnju 2014. godine.