Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Osječko-baranjski župan ugostio nagrađenog studenta

Mladi Luka Soldo uz studiranje pokrenuo vlastiti posao

Foto: OBŽ
- Namjera mi je bila upoznati ga, čuti njegova razmišljanja i dati mu do znanja da je Županija na raspolaganju i njemu i sličnim mladim ljudima u realizaciji njihovih snova i projekata – kazao je župan Ivan Anušić

Župan Ivan Anušić primio je Luku Soldu, 22-godišnjeg studenta koji je s ciljem širenja svijesti o zdravstvenom učinku biljnih čajeva uz pomoć obitelji i prijatelja osnovao tvrtku Herbie. Mladi se poduzetnik pomoću vlastoručno kreiranih biljnih mješavina odrekao cigareta, a svima  je preporučio korištenje biljaka u obliku čaja, pri čemu one svojim učinkom pročišćuju pluća, umiruju organizam, jačaju imunitet te pomažu smanjenju nikotinske ovisnosti.

Proces izrade prirodnih mješavina odvija se potpuno ručno u Podolju, a Luka i njegova obitelj posebnu pozornost posvećuju skladištenju i pakiranju biljaka, koje ne sadrže nikotin, pesticide ni druge štetne aditive.

Župan Ivan Anušić pohvalio je napore i trud mladog poduzetnika.

– Luka je na početku svoje poslovne i poduzetničke karijere, ali već je pokazao silan talent i trud. Vrlo je rano započeo s hvalevrijednim projektom koji je dobio nagradu za najbolju poduzetničku ideju u Hrvatskoj te se pokazao kao projekt od koristi za cijelu zajednicu, od kojeg će moći živjeti i njegova obitelj, ali i potencijalni zaposlenici. Namjera mi je bila upoznati ga, čuti njegova razmišljanja i dati mu do znanja da je Županija na raspolaganju i njemu i sličnim mladim ljudima u realizaciji njihovih snova i projekata – kazao je Anušić.