Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Humanitarna akcija Lige protiv raka

Mobilni ultrazvuk u virovitičkoj bolnici

Foto: Kristijan Toplak
Važan je to uređaj za biopsiju karcinoma

Udruga Liga protiv raka Virovitičko-podravske županije skupila je novac za kupnju mobilnog ultrazvuka i linearne sonde, uređaja vrijednog 54.012 kuna, koji je neophodan za ciljanu biopsiju karcinoma. Nepokretni pacijent neće se morati više voziti do uređaja za ultrazvuk, već će se "uređaj voziti do pacijenta". Uređaj je stigao na Odjel za patologiju i kliničku citologiju virovitičke bolnice. Rezultat je to humanitarne akcije za Dan narcisa "Cvijet za dan duže", koja je trajala od 22. ožujka do 19. lipnja.

NOVE PODUZETNIČKE ODAJE Završeni radovi na Poduzetničkom inkubatoru u Pitomači

– Riječ je o mobilnom ultrazvučnom aparatu uz pomoć kojeg će se raditi punkcije određenih tumoroznih tvorbi na ljudskom tijelu, uključujući i eventualne promjene na dojci – poručio je dr. Miroslav Venus, predsjednik Lige protiv raka, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok. Bit će lakše korisnicima, ali i zaposlenicima bolnice. – Pacijenta se, ako je ležeći, više neće morati maltretirati da bi ga se dovozilo na Citologiju kako bi se obavio pregled ultrazvukom i punkcija, već će se taj uređaj transportirati do pacijenta – istaknuo je dr. Venus.

– Vrlo nam je važno što je uređaj prijenosni, što dosad nismo imali u bolnici. Uz dijagnostiku za bolesti dojke, bit će upotrebljavan i za druge dijagnostičke postupke vezane za punkciju, limfne čvorove... – rekao je ravnatelj bolnice Dinko Blažević.

smjer drvodjeljski tehničar dizajner Nakon dvije godine 'pauze' Tehničku školu Virovitica pohađat će 20 učenika

– Zahvaljujem svim građanima i gospodarskim subjektima koji su svojim donacijama doprinijeli da se kupi ovaj hvalevrijedan uređaj – poručio je župan Igor 
Andrović.