Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Varaždinska županija

Na Danima županije susret povijesnih postrojbi iz cijele Hrvatske

Povijesna postrojba Varaždin
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Najbogatiji program odvijat će se u subotu, kad će se okupiti povijesne postrojbe iz cijele Hrvatske, a Varaždinska husarska graničarska pukovnija obilježit će desetu godišnjicu rada. U 9.30 sati počinje mimohod ulicama grada, u 10 je svečano postrojavanje postrojbi na Franjevačkom trgu, a u 11.30 sati Husarska pukovnija izvest će atraktivan program kod Starog grada

Dani Varaždinske županije ove će se godine obilježavati od 7. do 9. rujna, a program za tri dana slavlja predstavili su župan Radimir Čačić, predsjednik Županijske skupštine mr. sc. Alen Runac i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević. Najbogatiji program odvijat će se u subotu, kad će se okupiti povijesne postrojbe iz cijele Hrvatske, a Varaždinska husarska graničarska pukovnija obilježit će desetu godišnjicu rada. U 9.30 sati počinje mimohod ulicama grada, u 10 je svečano postrojavanje postrojbi na Franjevačkom trgu, a u 11.30 sati Husarska pukovnija izvest će atraktivan program kod Starog grada.

Na Franjevačkom trgu u subotu će se predstaviti i 12 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na manifestaciji "Čuvari tradicije, okusa i mirisa varaždinskog kraja". Organizirat će se i obilazak Županijske palače za građane uz pratnju licenciranog vodiča. Obilasci će se organizirati svaki puni sat od 9 do 12. U subotu u 16 sati povijesne postrojbe okupit će se na Trgu kralja Tomislava i krenuti prema mostu na rijeci Dravi, uz pucnjeve iz topova, kubura i pušaka trombuna. U 17.15 sati započet će druženje na području Dopšine grabe uz rijeku Dravu.