Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Muzej grada Šibenika

Na Danu pripovijedanja "Tri munjena cara"

Muzej grada Šibenika
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
U srijedu će se obilježiti Svjetski dan osoba s Downovim sindromom i Svjetski dan šuma, a u četvrtak u 19 sati atriju stalnog postava bit će otvorena izložba "Lica svijeta"

Muzej grada Šibenika pripremio je vrlo zanimljiv i raznolik program za ovaj tjedan.

Danas u 19 sati, u povodu Međunarodnog dana pripovijedanja, u atriju stalnog postava Muzeja Kazalište "Virko" – dramska scena za srednjoškolce, pod vodstvom Sergeja Mioča izvest će predstavu "Tri munjena cara". Tema ovogodišnjeg dana pripovijedanja je "Mudre budale", priopćili su iz Muzeja.

U srijedu će se obilježiti Svjetski dan osoba s Downovim sindromom i Svjetski dan šuma. Taj dan, u 16 se sati organizira "Đir po Šubićevcu". U sklopu đira moći će se čuti nešto o Dubravki, Zoološkom vrtu, jami, vidikovcu, bunkerima…, uz vodstvo arhitekta mr. sci. Gustava Červara. Četveronožni prijatelji su dobrodošli! Od 18 sati u atriju stalnog postava Muzeja grada Šibenika članovi Kinokluba Šibenik prikazat će film kojem su tema osobe s Downovim sindromom. Nakon filma, u 20 sati u atriju stalnog postava dipl. ing. šumarstva Vice Krnčević održat će zanimljivo predavanje "Alepski bor; Heroj, a ne zločinac".

U četvrtak u 19 sati u atriju stalnog postava bit će otvorena izložba "Lica svijeta". Izložba je nastala u suradnji s uredom UNICEF-a u Republici Hrvatskoj, a u povodu Svjetskog dana borbe protiv rasizma. Fotografije će se moći kupiti, a sva sredstva od prodaje bit će uplaćena UNICEF-u ili nekoj drugoj humanitarnoj organizaciji.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Prvi tajnik Veleposlanstva Japana u Hrvatskoj Posjet Šibeniku U Šibensko-kninskoj županiji ljetovat će prvi tajnik Veleposlanstva Japana