Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Peto izdanje

Na osječkom "Farm Showu" više od 30 izlagača

Suvremena poljoprivredna mehanizacija
Foto: Damir Špehar/PIXSELL/Ilustracija
U sklopu sajma održat će se 16. natjecanje u oranju te 7. natjecanje u oranju konjima, a pobjednik iduće godine ide u SAD na svjetsko natjecanje - izvijestio je osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović

Na 5. sajmu poljoprivredne mehanizacije "Farm Show" u Osijeku će od 24. do 26. kolovoza, na oko 10.000 četvornih metara izložbenog prostora, sudjelovati više od 30 izlagača koji će predstaviti cjelovitu ponudu mehanizacije koja se prodaje na hrvatskom tržištu, kao i novitete sa svjetskog tržišta.

Predstavnici organizatora izvijestili su da će se na sajmu predstaviti ukupno 32 izlagača, što je više nego prošle godine.

Zemlja bez granica nakon godinu dana stanke vraća se u Osijek Obiteljski festival "Zemlja bez granica" za sve generacije Osječana

- Nismo išli na masovnost, već smo se fokusirali na profesionalnu mehanizaciju i njenu prezentaciju - rekao je predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije Dražen Aračić.

Istaknuo je kako se sajam do sada etablirao i postao prepoznatljiv, pa je za članove Udruge ovo najvažnija manifestacija u godini. Navodi i kako je tržište poljoprivredne mehanizacije u porastu, a ove se godine na sajmu očekuje desetak tisuća posjetitelja i veliko zanimanje za kupnju strojeva.

- U sklopu sajma održat će se 16. natjecanje u oranju te 7. natjecanje u oranju konjima, a pobjednik će predstavljati Hrvatsku na svjetskom natjecanju u oranju koje će se iduće godine održati u Sjedinjenim Američkim Državama - izvijestio je osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović.

15. Županijsko natjecanje orača Osječko-baranjske županije Osijek Natjecanje orača Osječko-baranjske županije