Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Zrak u Slavonskom Brodu

Na plinofikaciju rafinerije morat će se još pričekati

Zrak u Slavonskom Brodu
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Prema riječima Miroslava Jarića, pročelnika županijskog odjela za zaštitu okoliša, stanje s kvalitetom zraka u Slavonskom Brodu nije se značajnije mijenjalo od 2010., kada su počela mjerenja

- Na najavljenu plinofikaciju rafinerije morat ćemo pričekati još barem godinu ili dvije – upozorio je Peter Tot-Đerđ iz udruge Eko-Integral na okruglom stolu o stanju kvalitete zraka u Brodsko-posavskoj županiji u 2017.  Prokomentirao je time najnovije izvješće na stranicama Ministarstva zaštite okoliša, koje govori da je upravo u tijeku javni uvid u studiju utjecaja na okoliš rekonstrukcije rafinerije u susjednom Brodu (BiH).

Akcija Stavi naočale - promijeni pogled! 'Stavi naočale' Brođani zavirili u svijet djece s teškoćama

Rafinerija je krajem 2016. dobila okolišnu dozvolu koja joj omogućava da još pet godina radi na dosadašnji način. To je ono što brine brodske ekološke udruge, koje zanima samo čist zrak. Prema riječima Miroslava Jarića, pročelnika županijskog odjela za zaštitu okoliša, stanje s kvalitetom zraka u Slavonskom Brodu nije se značajnije mijenjalo od 2010., kada su počela mjerenja. Sve to vrijeme zrak je bio druge kategorije za sumporovodik i lebdeće čestice, a za ostale parametre prve kategorije.

Dora Klindžić Mlada Brođanka ruši predrasude Fizika nije dosadna i ne izgledaju svi fizičari kao Sheldon