Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
POTPISAN UGOVOR O REKONSTRUKCIJI

Na red za uređenje stigla i najstarija ulica u gradu

Ugovor su potpisali gradonačelnik Dražen Srpak i vlasnik tvrtke Niskogradnja Huđek Tomica Huđek
Foto: MURSKO SREDIŠĆE
Grad Mursko Središće odradio je kompletni postupak javne nabave za izradu tampona, asfaltiranja i izgradnje oborinske odvodnje. Nakon što su provedene sve predradnje, potpisan je ugovor s izvođačem radova.

Najstarija ulica u Murskom Središću, u koju se desetljećima nije ulagalo, stigla je na red za uređenje. Potpisan je ugovor za obavljanje radova na rekonstrukciji Ulice Matije Gupca u vrijednosti 3,2 milijuna kuna.

Asfaltirana cesta u Ulici D. Domjanića UREĐENJE GRADA Asfaltirana cesta u Ulici D. Domjanića

Ugovor su potpisali gradonačelnik Dražen Srpak i vlasnik tvrtke Niskogradnja Huđek Tomica Huđek. S radovima se kreće odmah po završetku poslova koje obavljaju Međimurske vode i Međimurje plin, a rok za završetak radova je četiri mjeseca. Inače, ukupna vrijednost radova iznosi milijun eura, a dio sredstava je iz fondova EU.

– Zbog potrebe širenja i izravnavanja ulice 2018. godine obavljene su predradnje izmještanja stupova javne rasvjete, elektro mreže i ograda koje se nalaze u pojasu buduće nove ceste i pješačko-biciklističke staze koja će se odraditi u drugoj fazi rekonstrukcije ceste – pojašnjavaju u Gradskoj upravi.

Na sastanku u lipnju ove godine dogovoreni i usuglašeni su svi radovi kako bi ulica dobila potpuno novi izgled. Radovi na aglomeraciji započeli su krajem kolovoza, a predviđeno je da se završe do sredine listopada. Međimurske vode će duž cijele ulice zamijeniti cjevovod za opskrbu vodom, a sve u sklopu aglomeracije.

POTICANJE UMJETNOSTI Uređeni Hrvatski dom postat će gradski hram kulture

Međimurje plin pak će prilagoditi svoje planove prema planovima izvođenja radova na aglomeraciji, a u sklopu radova zamijenit će čelične cijevi plinovoda plastičnim cijevima. Grad Mursko Središće odradio je kompletni postupak javne nabave za izradu tampona, asfaltiranja i izgradnje oborinske odvodnje. Nakon što su provedene sve predradnje, potpisan je ugovor s izvođačem radova.