Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
MEĐUNARODNA REGATA U SLAVONSKOM BRODU

Na Savi 200 kajakaša, sport opet zbližio ljude

Foto: bpz.hr
Uvjerljiva pobjeda u ekipnom poretku pripala je kajakašima Marsonije, drugo mjesto osvojio je slavonskobrodski Olimpik, a treće Belišće

Na Savi u Slavonskom Brodu održana je tradicionalna međunarodna kajakaška regata “Slavonski Brod 2021.”, koja je okupila više od 200 natjecatelja iz 14 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Luksemburga. Organizator je bio Kajak/kanu klub Marsonia, a pokrovitelji Grad Slavonski Brod, Brodsko-posavska županija i Turistička zajednica Brodsko-posavske županije. Prilikom svečanog otvorenja župan Danijel Marušić kazao je kako sport zbližava ljude i pobjeđuje sve nedaće. Dodao je kako je stekao dojam da se organizacijom regate život ponovno vraća na staro te da ljudi ponovno mogu uživati u ovakvim sadržajima.

SLAVONSKI BROD Radovi u punom jeku: Obnavlja se Muzej Brodskog Posavlja

– Naši dragi gosti uvijek ponesu lijepe uspomene i sjećanja iz Slavonskog Broda i naše županije, pa se nadam da će tako biti i ovog puta. Svim sportašima želim puno sportske sreće – kazao je Marušić.

Brojni gledatelji mogli su pogledati četrdesetak zanimljivih utrka, od kojih su po mnogima najatraktivnije bile utrke četveraca, a u nekima su doslovno odlučivali posljednji zaveslaji.

Na kraju je uvjerljiva pobjeda u ekipnom poretku, nakon sedam godina, pripala kajakašima Marsonije s 373 boda. Drugo mjesto osvojio je slavonskobrodski Olimpik sa 170, a treće Belišće sa 135 bodova. I ove su godine odveslane i tri memorijalne utrke posvećene Ivanu Vrhovcu, Ivici Blaževiću i Vedranu Ribiću.