Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
ZBOG POGORŠANJA EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE

Na svečanostima i proslavama najviše 20 ljudi, na sahranama 50

Stjepan Bošnjaković, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Na društvenim i javnim okupljanjima, manifestacijama, priredbama, misama, vjerskim obredima i izložbama u zatvorenom prostoru obavezno je nošenje maski - kaže načelnik stožera S. Bošnjaković

Epidemiološka situacija u Brodsko-posavskoj županiji posljednjih tjedana znatno je pogoršana. U petak je potvrđeno rekordnih 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u posljednjih desetak dana u prosjeku 15 dnevno. S obzirom da je najveći broj novozaraženih detektiran na svadbama te među povratnicima s ljetovanja, županijski Stožer civilne zaštite još u utorak usvojio je prijedlog o ograničavanju svadbenih svečanosti u ovoj županiji na najviše 50 sudionika. U petak je usvojen i cijeli set novih epidemioloških mjera koje će na snazi biti 14 dana, počevši od 31. kolovoza.

ŠKOLA NA TRI LOKACIJE Skup o održavanju nastave na daljinu

– Prijedlog koji smo uputili nacionalnom stožeru je da na privatnim svečanostima i proslavama može biti najviše 20 osoba, a na sahranama 50, i to bez karmina i bez bliskog kontakta kod izražavanja sućuti. Na svim društvenim i javnim okupljanjima, manifestacijama, priredbama, misama, vjerskim obredima i izložbama u zatvorenom prostoru obavezno je nošenje maski, a sportska natjecanja mogu se održavati samo bez publike – rekao je Stjepan Bošnjaković, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

Iz stožera su ranije izvijestili i kako je inspekcijskim nadzorom utvrđeno da neki kafići i noćni klubovi ne poštuju odluku o radnom vremenu. Zasad su samo upozoreni, no u slučaju ponovnog kršenja mjera dobit će zabranu rada. Stožer je donio i odluku o ponovnom uvođenju zabrane posjeta u domovima za stare i nemoćne.