Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA OSNOVNE ŠKOLE DONJA DUBRAVA

Na toplinskoj energiji uštedjet će čak 54 posto

Foto: Međimurska županija
Radovi su trajali 12 mjeseci, a obuhvatili su rekonstrukciju kompletne vanjske ovojnice, krova iznad grijanog pročelja i grijanog prostora, stropova prema vanjskom i negrijanom prostoru te zamjenu stolarije

Zgrada iz 1983. u kojoj radi Osnovna škola Donja Dubrava prošla je energetsku obnovu, čime je Međimurska županija završila još jedan uspješan projekt energetske obnove škola. Uloženo je 6,804.547 kuna, od čega bespovratnih sredstava 5,532.101 kuna, a županija je u projektu sudjelovala s nešto više od milijun kuna. Ravnateljica škole Mirjana Ribić rekla je da škola ima 193 učenika i 46 djelatnika. – Našu školu pohađaju učenici iz susjedne općine Donji Vidovec u kojoj se nalazi i naša područna  škola koju pohađa 37 učenika. Škola nam je dobila prekrasan vanjski izgled, ali i povećala razinu energetske učinkovitosti zgrade – istaknula je ravnateljica.

Osnovna škola Hodošan ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA OSNOVNE ŠKOLE HODOŠAN Pet milijuna kuna za manju potrošnju energije

Prema riječima direktora Međimurske energetske agencije Alena Višnjića, radovi su trajali 12 mjeseci, a obuhvatili su rekonstrukciju kompletne vanjske ovojnice, krova iznad grijanog pročelja i grijanog prostora, stropova prema vanjskom i negrijanom prostoru te zamjenu stolarije. Ugradnjom dva nova plinska kondenzacijska kotla snage 250 kW i zamjenom kompletne rasvjete na objektu novim LED svjetiljkama, škola će postići 54 posto uštede u potrošnji toplinske energije. Uspješno proveden projekt pohvalio je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

– Brojni projekti energetske obnove javnih zgrada koje provodite u Međimurju bit će snažno podržani od Ministarstva graditeljstva – dodao je ministar. OŠ Donja Dubrava 2005. bila je jedna od 49 škola koje su provodile eksperimentalni program, a sad provode program eksperimentalne geografije.