Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
neobična manifestacija

Na Vinskom maratonu sudjelovalo oko 2.000 natjecatelja

Vinski maraton
Foto: Branimir Bradarić
Ove godine pobjednici Vinskog maratona u Zmajevcu je ekipa Tarda iz Darde

U baranjskom selu Zmajevac u subotu je održana manifestacija pod nazivom Vinski maraton koja je i ove godina izazvala ogroman interes kod građana.

Koliko je ova neobična i jedinstvena manifestacija postala prepoznatljiva govori i to da je na maratonu sudjelovalo oko 2.000 natjecatelja. Uz njih na tisuće građana pohodilo je u subotu Zmajevac kako bi uživali u ponudi i zabavili se. O interesu govori i to da je među posjetiteljima bilo građana iz cijele Hrvatske ali i iz Mađarske, Srbije, BiH…

I među natjecateljima bilo je građana sa svih strana. Svi oni tijekom godina čuli su za Vinski maraton te su odlučili i sami se uvjeriti o čemu se radi, a prije svega dobro se zabaviti. Pravila su pak jasna. Pobjednik maratona je onaj natjecatelj koji prijeđe cijeli put i popije po decilitar vina u svakoj od 25 vinarija. Kao dokaz da je natjecatelj bio na stanici i popio vino uručuje mu se potvrda o tome.

Foto: Branimir Bradarić

Dolaskom na cilj sudionik mora imati svih 25 potvrda što je dokaz da su uspjeli. Drugim riječima pobjednici trebaju popiti oko tri litre vina tijekom maratona. Ove godine pobjednici Vinskog maratona u Zmajevcu je ekipa Tarda iz Darde. Organizator i ovogodišnjeg maratona je Udruga Vinski maraton iz Zmajevca, a podrška im je i Turistička zajednica Baranje.