Izbornik
Naslovnica Općine Vir
ZAKONSKA OBVEZA

Na Viru počinje intenzivna kontrola prijave gostiju

Foto: Vir
U viskom TZ-u ističu da su telefonski ili putem maila svakodnevno na raspolaganju svima koji iz bilo kojeg razloga ne mogu ili ne znaju izvršiti prijave putem sustava e-Visitor.

Od početka lipnja komunalno redarstvo Općine Vir počinje svakodnevno provjeravati izvršavaju li se zakonske obveze prijave gostiju, a ta će intenzivna kontrola potrajati do kraja rujna. Prijaviti se moraju svi koji borave na Viru, a nemaju prebivalište na otoku: gosti, rodbina i prijatelji, bez obzira na to borave li u komercijalnom ili nekomercijalnom smještaju.

Bakljada i veliko slavlje virske pobjedničke liste Marino Radović novi je načelnik općine Vir – trijumf Nezavisne liste

S virskim komunalnim redarima u kontroli će u jutarnjim i popodnevnim smjenama povremeno još sudjelovati pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, Odjela za strance te turistički inspektori Državnog inspektorata. Cilj je jedinstven: poštovanje zakona i suzbijanje sive ekonomije u turizmu, zaštita iznajmljivača koji uredno izvršavaju svoje obaveze, educiranje i pomoć građanima te zaštita zdravlja. – Prijaviti se moraju svi koji nemaju prebivalište na otoku. To je zakonska obveza za sve iznajmljivače, ali i nužnost zbog krize uzrokovane koronavirusom – napominje direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić.

U viskom TZ-u ističu da su telefonski ili putem maila svakodnevno na raspolaganju svima koji iz bilo kojeg razloga ne mogu ili ne znaju izvršiti prijave putem sustava e-Visitor. Građanima i gostima otoka na raspolaganju je također Turistička agencija Vir turizam kod virskog rotora.