Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Centar izvrsnosti iz informatike u Međimurskoj županiji bilježi sve bolje rezultate na natjecanjima

Na vrhu u državi po stjecanju IT znanja i vještina

Foto: Međimurska županija
Pohađanje Centra izvrsnosti besplatno je za sve učenike, a ima više od 70 polaznika

Centar izvrsnosti iz informatike, koji u Međimurskoj županiji djeluje od 2018. godine kako bi se dodatno radilo s visokomotiviranim učenicima osnovnih i srednjih škola u razvoju njihovih IT znanja i vještina, iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate na natjecanjima.

Velik broj laureata

Najuspješnije učenike i njihove mentore nagradili su župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županija Blaženka Novak.

Marin Knežević osvojio je drugo mjesto na Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici (HONI) za treće razrede osnovnih škola, 
Gita Radiković osvojila je prvo mjesto na natjecanju HONI za 4. razrede osnovnih škola, Fran Topolnjak osvojio je 2. mjesto na 
natjecanju HONI za 4. razrede  osnovnih škola, Lovro Žagar treće mjesto na Državnom natjecanju “Hrvatska liga” za 4. razrede 
osnovne škole, Jakov Marodi osvojio je prvo mjesto na Državnom natjecanju iz informatike (INFOKUP) i prvo mjesto na natjecanju HONI za 5. razrede  osnovnih škola, Ivano Lukačević prvo mjesto na INFOKUP-u i drugo na natjecanju HONI za 6. razrede osnovnih škola, Marin Rođak osvojio je drugo mjesto na INFOKUP-u za 6. razrede osnovnih škola, Leo Dolenec osvojio je drugo mjesto na INFOKUP-u za 7. razrede osnovnih škola, dok je Saša Ovčarić osvojio treće mjesto u području Automatika za 7. razrede osnovnih škola.

– Plod cjelogodišnjeg rada s djecom jest impozantan broj laureata na državnoj razini u prestižnim kategorijama te nam je drago što smo generator napretka i bolje budućnosti kako naših najmlađih članova tako i cjelokupne društvene zajednice. Hvala Međimurskoj županiji koja ima sluha i hrabrosti poticati STEM projekte te tako naš kraj definitivno svrstati u sam vrh na državnoj sceni – rekao je Dejan Drabić, voditelj Centra koji je zajedno s Viktorom Lazarom, Marinom Drabićem i Miljenkom Blažekom bio mentor učenicima.

Centar izvrsnosti iz informatike djeluje pod pokroviteljstvom Međimurske županije, a pokreće ga rad udruge Mladi informatički stručnjaci, u partnerstvu s Međimurskim informatičkim klubom Čakovec i u suradnji s Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje. Jedan je od tri Centra koja djeluju u Međimurju.

Besplatno za djecu

– Gledajući velik broj uspjeha koji naši mladi informatičari postižu, čini se da im rezultati dolaze lakoćom, no oni nisu slučajni, već se iza njih nalazi veliki trud i rad, ali i odricanja ne samo učenika nego i mentora i roditelja, zbog kojih nam je iznimno drago što Centar vrlo aktivno djeluje i pruža potporu učenicima – rekao je župan Matija Posavec.

Pohađanje Centra izvrsnosti besplatno je za sve učenike, a ima više od 70 polaznika.