Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Raste broj dobitnika rektorovih nagrada

'Nadamo se da ćete karijeru graditi u Međimurju'

Foto: Međimurska županija
U prethodne dvije akademske godine imali smo po 16, odnosno 17 dobitnika, a u akademskoj godini 2021./2022. bilo je 27 dobitnika rektorove nagrade – rekla je pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah

Župan Matija Posavec primio je međimurske studentice i studente koji su dobitnici rektorovih nagrada Sveučilišta u Zagrebu i Rijeci te Sveučilišta Sjever.

– Velika je čast prirediti svečanost za vas koji svojim primjerom promičete znanje kao temeljnu vrijednost, a sva naša ulaganja u obrazovanje činite smislenima multiplicirajući njihovu vrijednost. Vaš rad i postignuća u znanstvenim i umjetničkim područjima nagrađeni su najvišom nagradom vaših sveučilišta, a to i nas čini neizmjerno ponosnima te se nadamo da ćete se nakon završetka studija vratiti i graditi karijere u svom Međimurju – rekao je župan i dodao da je Međimurska županija u ovoj godini otvorila novi ciklus potpora studentima, a s novim proračunom najavljeni su i nove modeli podrške studentima. Broj dobitnika rektorovih nagrada iz godine u godinu raste.

– U prethodne dvije akademske godine imali smo po 16, odnosno 17 dobitnika, a u akademskoj godini 2021./2022. bilo je 27 dobitnika rektorove nagrade – rekla je pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah na dodjeli novčanih nagrada dobitnicima nagrada.