Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Nacionalni dan hitne medicinske službe obilježen u Sisku

Nagrada za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije

Foto: NIKOLA ČUTUK/PIXSELL
– Naši timovi HMS-a imali su tijekom 2021. godine 17.856 intervencija na terenu i 17.846 pregleda u ambulanti, dok sanitet bilježi čak 352.000 prijevoza pacijenata – rekla je ravnateljica sisačko-moslavačkog Zavoda Silvija Desić Basarić

– Za dugoročan uspjeh i zadovoljstvo pacijenata i medicinskih djelatnika presudan je timski duh i način razmišljanja – izjavila je na središnjem obilježavanju Nacionalnog dana hitne medicinske službe (HMS) u Sisku ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) Maja Grba-Bujević koja je djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije dodijelila priznanje za nesebično zalaganje i profesionalno zbrinjavanje hitnih pacijenata neposredno nakon potresa.

– Naši timovi HMS-a imali su tijekom 2021. godine 17.856 intervencija na terenu i 17.846 pregleda u ambulanti, dok sanitet bilježi čak 352.000 prijevoza pacijenata – rekla je ravnateljica sisačko-moslavačkog Zavoda Silvija Desić Basarić te naglasila da su najvredniji kapital Zavoda njegovi motivirani djelatnici – 36 doktora medicine, 125 medicinskih sestara i tehničara i 85 vozača.

Na obilježavanju je sudjelovao i župan Ivan Celjak koji je rekao kako su djelatnici Zavoda za hitnu medicinu SMŽ-a zaslužni za kvalitetu i kontinuitet pružanja hitne pomoći u teškim uvjetima u kojima rade. Župan je objavio i kako su iz Ministarstva zdravstva omogućili dodatna sredstva za Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, što će biti uloženo u nova vozila.