Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Austrijski veleposlanik Josef Markus Wuketich u radnom posjetu Međimurju

Najavljeno i rješavanje problema dvostrukog oporezivanja

Foto: Međimurska županija
– Broj austrijskih turista koji posjećuju Hrvatsku ove će godine nadmašiti rekordnu 2019., a i gospodarstvenici su zadovoljni  trgovinskom razmjenom – rekao  je veleposlanik Austrije

U službenom posjetu Međimurskoj županiji boravio je veleposlanik Republike Austrije Josef Markus Wuketich i direktorica 
Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu Sonja Holocher-Ertl. Radni sastanak s njima su održali župan Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini. Osim povijesnih i kulturnih veza, Austrija i Međimurska županija njeguju duboke gospodarske odnose.

– Naša uspješna suradnja traje godinama, a pojačala se dolaskom na mjesto veleposlanika Josefa Markusa Wuketicha. U Međimurje dolazi sve više austrijskih turista, a i trgovinska suradnja izuzetno je dobra što potvrđuje činjenica da je iz Međimurja u Austriju prošle godine plasirano robe u iznosu od 830 milijuna kuna, a uvezeno je za 500 milijuna kuna – rekao je župan Posavec.

Međimurska županija bila je jedan od suorganizatora obilježavanja 30. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske u Beču, a dobra suradnja nastavljena je i na njegovanju baštine obitelji Zrinski.

Jedna od tema susreta bila je dvostruko oporezivanje dohotka za hrvatske radnike koji rade u Austriji.

– Pokrenuli smo i pitanje dvostrukog oporezivanja naših ljudi koji rade u Austriji, posebno njegovateljica. Međimurska županija daje punu potporu Hrvatskom sindikatu radnika migranata koji nastoje poboljšati porezni status naših radnika – rekao je župan i dodao da je uputio apel veleposlaniku i nadležnim institucijama za rješavanje tog problema.

– Broj austrijskih turista koji posjećuju Hrvatsku ove će godine nadmašiti rekordnu 2019., a i gospodarstvenici su zadovoljni 
trgovinskom razmjenom – rekao  je veleposlanik.