Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Županijska smotra

Najbolji mali zadrugari iz Sibinja i Lužana

Županijska smotra zadruga
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Domaća zadruga "Pčela", koja djeluje pri OŠ Ivana Filipovića, ove godine slavi 60 obljetnicu, a može se pohvaliti s najvećim brojem osvojenih nagrada i priznanja u Hrvatskoj

Vrijedni mali zadrugari iz pet osnovnih i jedne srednje škole iz Brodsko-posavske županije sudjelovali su na Županijskoj smotri učeničkih zadruga u Velikoj Kopanici. Svoje proizvode učenici su predstavili na izložbi koja je s mnoštvom kreativnih i dobro predstavljenih ideja oduševila brojne posjetitelje.

Domaća zadruga "Pčela", koja djeluje pri OŠ Ivana Filipovića, ove godine slavi 60 obljetnicu. Može se pohvaliti s najvećim brojem osvojenih nagrada i priznanja u Hrvatskoj. Danas u njoj rade pčelari, vezilje, voćari i ekolozi.

- Tijekom šest desetljeća postojanja kroz našu je zadrugu prošao velik broj učenika koji su se prema mogućnostima, interesu i željama uključivali u rad kroz sekcija. Kroz brojne susrete, smotre i putovanja nastojimo zadovoljiti njihove potrebe za učenjem, radom i druženjem – rekao je ravnatelj škole Željko Flidr.

Djeca i gosti uživali su u prezentaciji starih zanata koju su im priredili kovač, opančar, remenar i lončar, članovi sekcije tradicijskih i umjetničkih obrta. U cilju promocije malog poduzetništva, svoje je proizvode predstavilo i nekoliko uspješnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Na kraju su izabrani i najuspješniji zadrugari na ovogodišnjem natjecanju. Najbolji dojam na stručni žir ostavili su učenici osnovnih škola "Ivana Mažuranića" iz Sibinja te "Ljudevita Gaja" iz Lužana, koji će predstavljati Brodsko-posavsku županiju na državnoj smotri.