Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Izabrani najvolonteri Međimurja

Najbolji su Vibović i Udruga gluhih

Najbolji volonteri
Foto: Međimurska županija
Najvolonteri su proglašeni na "Sajmu dobrote" u čakovečkoj Gimnaziji

Volonter i predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Emil Vibović iz Palovca dobitnik je nagrade za najboljeg volontera 2018. godine, a dobitnik nagrade u kategoriji nabolje organizacije volontiranja je Udruga gluhih i nagluhih Međimurske županije koja okuplja osobe oštećena sluha. UOLL je, uz ostalo, diljem Hrvatske organizirao i akciju skupljanja čepova za kupnju lijekova. Županijsku nagradu za volontiranje pokrenula je Međimurska županija 2011. godine kako bi odala priznanje volonterima i potaknula ih na uključivanje u volonterske aktivnosti.

Zemljište na kojem bi se trebala graditi tvornica autodijelova Prodano zemljište za nove investicije Gradit će se tvornica autodijelova i zaposliti 50 ljudi

Nagrade su dodijeljene na "Sajmu dobrote" Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu. Posebna priznanja volonterima za izniman doprinos zajednici uručena su Karli Vlašić iz Udruge za sindrom Down Međimurske županije, Luciji Pokrivač iz udruge Zora, Svjetlani Tomašić iz Udruge ruskog govornog područja u Međimurju i Dunji Valkaj iz Udruge za autizam Pogled te udruzi Biovrt, Udruzi za sindrom Down, Udruzi ruskog govornog područja u Međimurju, Volonterskom klubu korisnika Doma Novinščak i udruzi Društvo Naša djeca Prelog.

Svim nagrađenima čestitao je, uz ostale, i župan Matija Posavec. Novac prikupljen na "Sajmu dobrote" namijenjen je udrugama Pogled i Murid te gimnazijskom fondu "Prijatelj prijatelju" za pomoć učenicima sa zdravstvenim problemima i slabijeg imovinskog stanja.      

Proglašenje dobitnika Godišnje volonterske nagrade Brođanin dobitnik godišnje volonterske nagrade Gdje god što zatreba, Davorin uskače i pomaže. I ne pita zašto