Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Grand Prix

Najbolji svjetski spidvejaši opet u Međimurju

Foto: Međimurska županija
Na stadionu Milenium odvozit će se 29. travnja speedway utrka za Grand Prix

Na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu odvozit će se 29. travnja speedway utrka za Grand Prix, kao dio bogatog programskog sadržaja Dana Međimurske županije.

– Očekujemo rasprodan stadion, nekih 7000 navijača, od čega više od polovine stranih turista, koji stižu na motociklistički vikend u Međimurje. Kao i u 2022., noćenja se broje u desecima tisuća, a znamo da je gotovo sav raspoloživ smještaj na potezu od Koprivnice do Sv. Martina popunjen – rekla je Darija Pavlic, direktorica utrke Tehnix FIM Speedway Grand Prix of Croatia, ujedno predstavnica FIM-a Svjetske motociklističke federacije. Warner Bros Discovery će sliku iz Međimurja plasirati u 56 zemalja. Prema njihovim statistikama, gotovo 10 milijuna ljudi gledalo je utrku prošle godine!

– Speedway utrka za Grand Prix najveći je i najorganiziraniji sportski događaj u Međimurju – naglasio je župan Matija Posavec i pozvao posjetitelje da 19. travnja budu na stadionu. Zvonimir Pavlic rekao je da su u stazu ugradili nove uređaje za mjerenje brzine i radi se na ekološkoj LED rasvjeti. Staza će, kazao je, spremna dočekati 16 najboljih vozača svijeta koji će se boriti za titulu svjetskog prvaka.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA Nagrade Senčaru, Markaču, Horvatu, Kalšanu i Društvu žena Obljetnica Obilježen Dan oslobođenja Međimurja Jubilej Više od 70 događaja u čast Županije