Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Dječji tjedan u Svetoj Nedelji

Najmlađi bili vatrogasci, plesali, igrali gumi-gumi, darovali igračke...

Foto: Grad Sveta Nedelja
Poklanjale su se i igračke, koje su išle djeci Centra za socijalnu skrb Samobor

Šetali su po svetonedeljskim bregima, bili su vatrogasci na jedan dan, izrađivali brodove i cvijeće od šarenih papira, čitali slikovnice... Protekli je tjedan za djecu u Svetoj Nedelji bio vrlo dinamičan i radostan, a kako kažu, jedva čekaju idući. Koordinacijski odbor za provedbu akcije Grad prijatelj djece – Sveta Nedelja u suradnji s udrugama s područja grada organizirao je, naime, Dječji tjedan za najmlađe koji je trajao od proteklog ponedjeljka sve do jučer.

INA je vrijednom donacijom uredila dječju igraonicu u zgradi Općine Zrinski Topolovac OPĆINA ZRINSKI TOPOLOVAC Djeca dobila novu igraonicu

Radili plakate, pjevali...

A bilo je pregršt aktivnosti za djecu. Dječji odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji organizirao je “Bajkaonicu” na temu dječjih prava i dužnosti pa su tako razgovorom i igrom asocijacija djeci približeni važni pojmovi. Čitanjem slikovnice “Nećko” autorice Edith Schreiber-Wicke počeo je kreativni dio radionice u kojemu su djeca izrađivala plakate. Učili su veliki i mali i o prevenciji dijabetesa, sve češćoj bolesti u dječjoj dobi, uz pomoć udruge “Slatki Samoborci”. I malim kreativcima je bilo zabavno jer je u područnoj školi Kerestinec održana radionica pod nazivom “Origami za male ruke”, a svaki je učenik za svoj trud dobio i medalju.

Održala se akcija ”Pokloni igračku”, a ideja da svoju igračku poklone novom prijatelju oduševila je najmlađe, ali i roditelje. Sve poklonjene igračke donirane su Centru za socijalnu skrb Samobor, odnosno djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Jedna od najposjećenijih akcija bila je dobrotvorna akcija “Za osmijeh djeteta u bolnici”. Na dva terena održane su nogometne i rukometne utakmice u kojima su sudjelovali GNK Sveta Nedelja, NK Sava Strmec, HNK Tigar Rakitje i NK TOP Kerestinec, a na igralištu u Rakitju gostovali su školarci GNK Dinamo Zagreb. Prikupljena sredstva od ulaznica donirana su Savezu DND “Za osmijeh djeteta u bolnici”.

Počinje gradnja kružnog toga Nova regulacija prometa na ulazu u Svetu Nedelju

Dječji tjedan nije mogao proći bez glazbe, plesa, pjevanja i dječjih igara pa su tako Plesni klub Balans code, KUD Strmec, Twirling–mažoretni kub Sveta Nedjelja i KUD Zvonko Lenard “Pikići” organizirali razne aktivnosti. Djevojčice su pokazale svoje plesne korake, a saznale su i što sve mogu s glasom te su se upoznale s različitim zvukovima i šumovima. Igrale su se i igre, poput skakanja u vreći, nošenja jaja na žlici, potezanja užeta, hula-hupa, gumi-gumija...

Šetnja po bregima

Nije nedostajalo ni rekreacijske šetnje pa je tako Planinarsko društvo Pinklec organiziralo šetnju po svetonedeljskim bregima za velike i male. Vatrogasna zajednica Grada Svete Nedelje oduševila je prisutne prezentacijom vatrogasnih vozila, edukacijom, vatrogasnim poligonom, zapaljivom kuhinjom, ziplineom, djeca su sama postala vatrogasci na jedan dan.