Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
SAJAM POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJE U OSIJEKU

Najmoderniji strojevi na 8. Farm Showu

Foto: Osječko-baranjska županija
Sajam organizira Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH

Na prostoru Sportsko-zračne luke Osijek-Čepin održan je 8. Farm Show Osijek, trodnevni specijalizirani sajam poljoprivredne
mehanizacije. Sajam organizira Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH čiji su članovi ovlašteni uvoznici i distributeri svih svjetskih brendova poljoprivredne mehanizacije, koji su u Osijeku izložili najnovije modele strojeva i najnoviju
tehnologiju u poljoprivredi.

– Osječko-baranjska županija i ove godine daje potporu održavanju sajma poljoprivredne mehanizacije jer nudi nešto bez čega ne možemo ni zamisliti suvremenu poljoprivrednu proizvodnju, a i dodatni je poticaj da se što više ljudi odluči baviti poljoprivredom. Županija će i dalje poticati razvoj poljoprivrede uz 14 aktivnih mjera za poljoprivrednike, preko projekata poput Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće i sustava navodnjavanja, do ostalih segmenata razvoj poljoprivrede u koje se županija može uključiti – rekao je dožupan Mato Lukić.

Županijska pročelnica Silva Wendling ističe da su Osijek i OBŽ pravo mjesto za ovako veliki sajam s prikazom novih strojeva i modernih tehnologija jer je na području županije više od 200.000 hektara poljoprivrednih površina.

– Županija se ne može uključivati u nabavu ovako velike mehanizacije, ali zato postoje nacionalna i sredstva EU, a županijske potpore su usmjerene prema malim proizvođačima i OPG-ovima. Upravo smo u postupku donošenja odluke o potporama u poljoprivredi za programsko razdoblje 2021.-2023., a nakon sjednice Županijske skupštine bit će objavljeni javni pozivi – rekla je pročelnica Wendling.