Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Smanjena stopa kriminaliteta

Najsigurnija je županija u Hrvatskoj i poželjna za život

Foto: Zagrebačka županija
Marko Rašić naglasio je kako je u prošlog godini na području Zagrebačke županije zabilježen najmanji broj kaznenih djela od samostalnosti RH te da je stopa kriminaliteta od 2008. do 2018. godine smanjena za oko 30 posto

– Zagrebačka je županija prema broju kaznenih djela na sto tisuća stanovnika najsigurnija u Hrvatskoj – istaknuo je načelnik PU zagrebačke Marko Rašić na prošlotjednoj sjednici Županijske skupštine.

M. Rašić naglasio je kako je u prošlog godini na području Zagrebačke županije zabilježen najmanji broj kaznenih djela od samostalnosti RH te da je stopa kriminaliteta od 2008. do 2018. godine smanjena za oko 30 posto.

Područje Zagrebačke županije s aspekta sigurnosti ocijenjeno je kao izuzetno sigurno i poželjno za život, a kao i prethodnih godina velika pozornost usmjerit će se na mnogobrojne preventivne programe te stručno usavršavanje policije.     

Zadrugari s prostora Zagrebačke županije među najaktivnijima su u državi, a uspostavljaju i međunarodnu suradnju Puno truda Mladi zadrugari izložili svoje rukotvorine na Danu učeničkih zadruga