Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Podijeljene Županijske nagrade za volontiranje za 2021. godinu

Najveće srce Međimurja za Ljiljanu Glad i Zdravka Mikolaja

Foto: Međimurska županija
Najbolje volonterske organizacije u 2021. godini bili su Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec i Vatrogasna zajednica Međimurske županije

Međimurska županija je 2011. godine uvela Županijsku nagradu za volontiranje kako bi nagradila humanitarno djelovanje pojedinaca i potaknula druge na uključivanje u volonterske aktivnosti. Nagrada se dodjeljuje za individualni doprinos koji volonteri daju razvoju zajednice i podizanju kvalitete života na području Međimurja.

Najvolonteri u 2021. godini na području Međimurske županije su Ljiljana Glad, volonterka Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i Zdravko Mikolaj, pripadnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije, koji su dobitnici nagrade “Najveće srce  Međimurja”. Najboljim volonterima Međimurske županije uručuje se i prijelazna nagrada “Najveće srce Međimurja” koju je izradio Srećko Radek.

Najbolje volonterske organizacije u 2021. godini bili su Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec i Vatrogasna zajednica Međimurske županije koji su u posljednjoj godini znatno pridonijeli u tehničkoj podršci kod organizacije cijepljenja kao i nesebičnoj pomoći prilikom svih izazova s kojima smo se suočili u još jednoj COVID godini.

Nagrade su najvolonterima uručili župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnica Sonja Tošić-Grlač. Župan Posavec istaknuo je da je volontiranje plemeniti čin davanja znanja, vještina i vlastitog vremena, zasnovan na dobroj volji, aktivizmu i solidarnosti.

– Kroz priznanja najvolonterima upućujemo iskrenu zahvalu svima koji su se nesebično stavili na raspolaganje za pomoć onima 
kojima je to bilo potrebno, dok je posebna zahvala upućena svim zdravstvenim djelatnicima – poručio je župan Posavec.