Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska 1130 pregleda
Investicija od 60 milijuna kuna

Nakon 12 godina u Šibeniku će se ponovo graditi POS-ovi stanovi

Stanovi POS, Šibenik
Foto: Grad Šibenik
Gradit će se dvije zgrade na Šubićevcu s ukupno 148 stanova, a svaki stan će imati garažno ili parkirno mjesto

- U Šibeniku će se nakon dugih 12 godina čekanja ponovno graditi stanovi POS-a na zadovoljstvo svih mladih šibenskih obitelji koje nemaju riješeno stambeno pitanje. Na lokaciji Šubićevac izgradit će se 148 stanova , a već sutra započinju radovi na izgradnji pristupne prometnice - kazao je danas gradonačelnik Šibenika Željko Burić prilikom predstavljanja projekta POS-a.

Burić je naveo kako je projekt izgradnje stanova POS-a jedan od prioriteta Gradske uprave, a posebno je istaknuo i to da se investitor obvezao o svom trošku urediti pristupnu cestu, izvijestili su iz Grada.

- Sve je ovo dio strategije da našim mladim sugrađanima osiguramo sve uvjete da ostanu živjeti i raditi u svom rodnom gradu - naglasio je gradonačelnik Burić. Izgradnja dviju stambenih zgrada na Šubićevcu kreće tijekom travnja, a projekt je predstavila predstavnica izvođača radova zajednice ponuditelja Zagreb-Montaža Grupa i Kamgrad d.o.o. Ivana Coc.

Foto: Grad Šibenik

- Gradit će se dvije zgrade radnog naziva Fi i F2, jedna od 54 te druga od 94 stana. Svaki stan će imati garažno ili parkirno mjesto. Ukupna bruto površina projekta je 13,500 m2, a vrijednost investicije je 60 milijuna kuna. Gradnja će započeti tijekom travnja 2017., a radovi na konstrukciji će bili okončani do konca godine. Useljenje stanara u prve stanove očekuje se u lipnju 2018. - kazala je Ivana Coc.

Prednost kupnje stana imat će kandidati s pročišćene liste reda prvenstva od siječnja 2013.g., potom kandidati s liste koja je definirana tijekom studenog 2016.g. Ukupan broj prijavljenih kandidata za poticanu stanogradnju na obje liste je 294.

Grad Šibenik raspisuje i javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stanova POS-a kao dopunsku listu Konačnoj listi reda prvenstva iz 2016.g., koja će i poslužiti kao pokazatelj interesa za izgradnju stanova POS-a na lokaciji Meterize.