Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
NOVI VOZNI RED

Nakon besplatnog prijevoza za umirovljenike uvode se i nove linije

KVALITETNA željeznička veza značajna je za stanovnike županije
Foto: Međimurska županija
Postignut dogovor o kvalitetnijem voznom redu, novim linijama i boljoj povezanosti Čakovca sa Zagrebom i Varaždinom

Nakon što je Međimurska županija iskoristila mogućnost uvođenja besplatnog prijevoza vlakom za umirovljenike sa svog područja i pokrila trošak izrade iskaznice, župan Matija Posavec postigao je novi dogovor sa Željkom Ukićem, predsjednikom Uprave HŽ-ova Putničkog prijevoza, izvijestila je Županija. Riječ je, dodaju, o rješenju koje nudi kvalitetniji vozni red te uvođenje novih linija i bolju povezanost Čakovca sa Zagrebom. Novi vozni red u primjeni je od ponedjeljka. Župan Posavec naglasio je da će se i dalje zalagati za modernizaciju pruge kako putovanje od Čakovca do Zagreba ne bi trajalo tri sata te osluškivati potrebe građana.

– Ovo je iznimno važno pitanje za Međimurje i kvalitetu života naših stanovnika među kojima je veliki broj onih kojima je važna kvalitetna željeznička veza sa Zagrebom – ističe župan.

HŽ Putnički promet uveo je dodatna povezivanja Čakovca sa Zabokom, odnosno Zagrebom u oba smjera (bez presjedanja na kolodvoru Varaždin), te tri dodatna lokalna vlaka na relaciji Čakovec – Varaždin u 16.20, 18.29 i 19.56 sati. Vezano za presjedanje na kolodvoru Zabok, promet je organiziran tako da dizel-motorni vlakovi voze na neelektrificiranom dijelu mreže, a elektromotorni vlakovi na elektrificiranom dijelu mreže. U HŽ-u najavljuju poboljšanja i kažu da će 2025. godine u promet pustiti sedam novih dizel-električnih motornih vlakova, od kojih će dio voziti i na relaciji Čakovec – Zagreb. U skladu s planovima novi vlakovi za neelektrificirane pruge uvodit će se 2026. i 2027., čime će se steći tehnički i tehnološki uvjeti za uvođenje izravnih linija na relaciji Čakovec – Zagreb – Čakovec, ističu u HŽ-u. 

UBRZAT će se rješavanje predmeta zbog kojih je zapinjala realizacija projekata (širenje stambenih zona, gradnja infrastrukture) Županija preuzela upravljanje državnom imovinom Posavec: Ovo je izazov stručnim službama jer i tu žele biti primjer dobre prakse NAJVEĆI INTERES bio je za polaganje majstorskih ispita za autoservisera, bravara i strojobravara. Trojica majstora položila su ispite za majstorski status u dva zanimanja Ovi ispiti provode se od 1996. godine i dosad ih je položeno više od 900 Majstorske ispite u Međimurju polagali i kandidati iz Njemačke ZA DOVRŠETAK radova treba 1,681.485 eura Rok do kraja godine Županija će sama dovršiti sportsku dvoranu u Sv. Mariji