Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Završeno 85 posto radova

Napreduju radovi na pomorsko-putničkom terminalu u Veloj Luci

Foto: DNŽ
– Ovo je vrlo vrijedan i vrlo važan projekt kako za Velu Luku tako i za cijelu Korčulu i Županiju, koji će pridonijeti i povezanosti, ali i kvaliteti života u Veloj Luci – izjavio je župan Nikola Dobroslavić

Svi radovi na izgradnji pomorsko-putničkog terminala Vela Luka, vrijednog 111 milijuna kuna, teku sukladno dinamičkom planu te je završeno njih ukupno 85 posto. Uvjerili su se u to u obilasku gradilišta župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo s načelnicom Općine Vela Luka Katarinom Gugić, pročelnikom UO za poduzetništvo, turizam i more Ivom Klaićem i ravnateljem Županijske lučke uprave Vela Luka Borisom Žuvelom.

– Ovo je jedan vrlo vrijedan i vrlo važan projekt kako za Velu Luku tako i za cijelu Korčulu i Županiju. Uvjerili smo se ovdje da sve zaista izvrsno napreduje. Ovaj projekt uvelike će pridonijeti i povezanosti, ali i kvaliteti života u Veloj Luci i mislim da svi možemo biti zaista ponosni na njegovu vrlo uspješnu realizaciju – izjavio je Dobroslavić.

Projekt pomorsko-putničkog terminala Vela Luka obuhvaća izgradnju 500 metara nove obale s tri trajektna pristana. Žuvela je izvijestio kako je počelo postavljanje rasvjetnih tijela na terminalu, svi podvodni radovi su završeni i postavljeni su brodobrani. Najavio je početak radova na izgradnji kanalizacijskog sustava do pomorsko-putničkog terminala, projektu koji sufinanciraju Hrvatske vode, Komunalac Vela Luka i Županijska lučka uprava.