Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska 40 pregleda
Najbolje studentice kroatistike:

Naš hrvatski jezik je ono što nas čini narodom

Tena Andrić i Barbara Tolić
Foto: Vedran Balen
Dvije nagrade u iznosu od 5.000 kuna dodijeljene su najboljim studenticama kroatistike, Barbari Tolić iz Ruščice i Teni Andrić iz Slavonskog Broda

Veliki hrvatski pjesnik Dragutin Tadijanović podržavao je mladost i cijenio rad, pa su iz njegove zaklade dvije nagrade u iznosu od 5.000 kuna dodijeljene najboljim studenticama kroatistike, Barbari Tolić iz Ruščice i Teni Andrić iz Slavonskog Broda. Obje vole poeziju i obje su vrlo rano počele razvijati svijest o važnosti hrvatskog  jezika. Svoju znanje žele prenositi mlađim generacijama. Barbara vodi i blog o književnim kritikama.

- Jezik i pisanu riječ zavoljela sam i prije nego što sam počela čitati, a ljubav se nastavila i u školi. Kada diplomiram, namjeravam raditi nešto vezano za književnost, a nadam se da ću imati i više vremena za pisanje - kaže Barbara. Tena ističe kako u njezinu kraju nema osobe  koja ne zna barem jednu Tadijinu pjesmu, bez obzira voli li književnost ili ne.

- Nagrada je priznanje da netko cijeni ono što studiram. Ljudi danas hrvatski jezik uzimaju zdravo za gotovo, ne shvaćajući njegovu važnost i veličinu, a on je dio našeg kulturnog identiteta i ono što nas čini narodom – kazala je Tena.