Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
šibensko-kninski HDZ:

'Naši kandidati ponudili su najbolje programe, vjerujemo u pobjedu'

Goran Pauk i Željko Burić
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
'Moj tim i ja smo se fokusirali na sve dobro što je napravljeno u županiji. Birači su to prepoznali i dali nam jako puno glasova', rekao je između ostalog kandidat za šibensko-kninskog župana Goran Pauk

Nediljko Dujić, predsjednik šibensko-kninskog Županijskog odbora HDZ-a zajedno za kandidatima za gradonačelnika i župana, Željkom Burićem i Goranom Paukom danas je na završnoj konferenciji za medije rezimirao kampanju, istaknuvši kako vjeruje u pobjedu HDZ-ovih kandidata, jer su ponudili najbolje programe.

"Prvi krug kampanje je pokazao da je HDZ ponudio najbolji program za većinu građana županije o čemu svjedoče rezultati. Vjerujem da će gradonačelnik i župan nastaviti od ponedjeljka obnašati dužnosti, i to s jednim ciljem, da našim građanima bude bolje. Koristim priliku da se zahvalim kolegama iz drugih stranaka, po prvi puta smo pokazali da smo pokušavali programima pridobiti građane i nije bilo niskih udaraca u onoj mjeri kao prethodnih izbora, kojima svjedočimo i po drugim dijelovima Hrvatske", kazao je Dujić.

Aktualni šibenski gradonačelnik Željko Burić koji se bori za drugi mandat, zahvalio se Šibenčanima na ukazanom povjerenju i suradnicima na civiliziranoj kampanji u oba kruga.

"Naša kampanja se svodila na konkretne projekte i željeli smo objediniti percepciju građana o svemu što smo napravili u četiri godine, te ponuditi programe koje ćemo provoditi u idućem mandatu. HDZ ne nudi čarolije niti vizije već konstruktivan rad. U posljednja dva tjedna nastavili smo krčenje šikare problema TEF-a, dogovorili smo u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje način aplikacije za novi vatrogasni dom, s Hrvatskim cestama rješavamo prometne probleme i činjenica je da razvoj grada nije prepoznatljiv samo građanima već i na nivou Hrvatske. Mi nudimo kontinuitet razvoja grada i građani će to prepoznati", rekao je Željko Burić.

Kandidat za šibensko-kninskog župana Goran Pauk koji je utrci za treći mandat, kazao je da je kampanja na županijskoj razini prošla u pozitivnom ozračju.

"Moj tim i ja smo se fokusirali na sve dobro što je napravljeno u županiji. Birači su to prepoznali i dali nam jako puno glasova. Pozivam građane da u nedjelju glasuju za one koji su u stanju nastaviti s pozitivnim smjerom razvoja županije i osigurati stabilnost", zaključio je Pauk.

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva (DIP), HDZ-ov kandidat za šibenskog gradonačelnika, Željko Burić, u prvom krugu je osvojio 48,39 posto glasova, i u drugi krug lokalnih izbora, 4. lipnja, ulazi s kandidatom koalicije SDP-HSS-HSU Josipom Živkovićem, koji je dobio 15,90 posto glasova.

Kandidat HDZ-a za šibensko-kninskog župana Goran Pauk u prvom krugu je osvojio 49,40 posto glasova, a protukandidat u drugom krugu mu je Franko Vidović iz koalicije SDP-HSS-HNS-HSU, koji je osvojio 21,88 posto glasova.