Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Otvorena izložba

Ne zaboravimo grozote rata

Scene razaranja i užasa iz Domovinskog rata tema su izložbe Ivana Lackovića Croate “Crveno i crno”
1/9
Foto: Zagrebačka županija
Cilj izložbe jest zorno prikazati scene razaranja i užasa kako bi mladi znali i zapamtili što je i kakav je bio Domovinski rat

Scene razaranja i užasa iz Domovinskog rata tema su izložbe Ivana Lackovića Croate “Crveno i crno” koja je otvorena u srijedu u dugoselskom Domu veterana Domovinskog rata. Crteži su nastali u prvoj polovici 1992. na zapadnoslavonskome ratištu, pretežno novljanskome, a odraz su autorovih dojmova kao pripadnika 65. samostalnog bataljuna ZNG-a s prve crte bojišnice. Izložbu je otvorio zamjenik župana Hrvoje Frankić.

– Branitelji su prije 25 godina stvorili Hrvatsku. Moramo im odati dužno poštovanje, posebno onima koji se iz rata nisu vratili – rekao je Frankić i dodao da ove radove treba izlagati kako bismo mladima pokazali što je i kakav je bio Domovinski rat.

Javni natječaj za manifestacije Javni natječaj Milijun kuna potpore županije za turističke manifestacije

– Izložba prikazuje patnju, sjećanje, ponos, borbu za slobodu i budućnost – rekao je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

Darko Gerić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata “Otok Ivanić”, dodao je da je Croata crtežima želio pokazati svijetu što se u ono vrijeme događalo u Hrvatskoj.

– Na njima se vidi ratna povijest hrvatskoga naroda ranih devedesetih – rekao je Gerić.

Ivanje u Novom Čiče Proslava Ivanja Etno naselje u Novom Čiču ugostilo folkloraše